我女朋友仍住我同ex有嘢

1001 回覆
37 Like 1970 Dislike
講真拍得拖 都係大家有嘢夾先至一齊
酒肉朋友多有鬼用咩 夾嘅朋友少先係問題
你哋真係有嘢嘅要瞞嘅話根本好瞞
即使唔係同ex 同其他人都好
個個人都驚你驚得幾多個?
既然知道女朋友唔鐘意嗰ex, 咁點解仲要同佢messages 及打機呢?

假使你宜家條女出去揾ex,然後不斷messages 傾計,但同你講佢地兩個沒事, 你感覺係會點?

我諗要維持一段關係就係要俾大家信任,佢而家唔鐘意你成日揾ex, 咁你咪唔好揾lol, 呢個要求又唔係過份。若果你真係做唔到,咁就分手啦!
又要上連登攞意見
發現大部份都屌柒你 ...又唔鐘意
咁你咁堅持係你啱 ...你女朋友錯
咁無野可以講 ...分手囉
一散咗立即做錯事
睇得出有幾愛女朋友
放過佢啦
拍拖講咁多道理,你慳d啦
梗係樓主錯喇,咁樣都唔分手
家陣唔係你ex有男朋友就等於無問題
理得佢結咗婚佢都係你ex啊
既然巴打你覺得ex唔開心左幾日緊要過你女朋友日日唔開心你地有聯絡咪分手囉
咁你咪可以日日同ex打機都無人過問
雖然我都認為女朋友拎你電話覆人過份
但你都唔係好得去邊
「你女朋友唔岩囉」
重要到可以一點都唔考慮下女朋友既感受
咁你都唔係好愛依架個女朋友啫
分手放過人放過自己啦
你到底想唔想解決問題㗎
咩都唔想付出又要無條件叫人信你
On9樓豬根本自己放唔低個ex仲咁多藉口
現任講到明介意都仲要同ex有接觸
打機好重要?唔好比咁多藉口自己啦
放過現任啦
成碌柒咁 唔好做男人喇 切左條鳩佢做女人啦
2. 我明知女朋友唔中意 都唔肯同個ex絕交
唔明點解咁多人中意「明知女朋友唔中意,你仲___」嚟做句式。係咪女朋友唔中意,我就連自己原則都可以不顧?自問平時都錫女朋友,我只係想堅持依一點,點解就可以否定我愛佢依個事實?有好多嘢佢唔中意我都唔會做,只係依一點要我讓步對我真係好大影響。

睇到呢段就知你可以收皮啦

有咩咁重要到唔可以讓步?
你係愛佢就唔會佢咁撚介意都繼續做啦

唔肯讓步咪分手囉 想兩樣都要哂?
你同ex無野就可以做啲唔理宜家女朋友感受既野?
係咪無野就大曬做咩都得 唔需要尊重人?
咪話ex 普通女仔成日問你打唔打機 女朋友嬲都好正常啦
唔好咁理直氣壯講歪理okay?
樓主自己有答案啦
樓主條女係死港女 要人地接受佢同個ex繼續有聯絡
一句講曬: 君子不立危牆之下
放過你女朋友啦樓主佢deserve better
而個真 男人唔會睇到
特別係仲放唔低ex嘅樓主
嘩你快啲同你女朋友分手唔好害人啦
同你呢啲咁唔顧人感受既人一齊真係生不如死
最慘係你仲要以為自己好啱
唔同ex單獨出去講到好似你對現任既恩賜咁
認真代你女朋友問你一句
唔係話絕交 但斷曬所有同ex私底下既聯絡 做唔做到?
(呢個係對現任最基本既尊重)
你個情況同樓主唔同
樓主係擺到明Fuck boy咁 口講好撚愛現任 但實際上淨係關心ex
同埋佢係有做過仆街野破壞信任在先 之後怪返條女唔信佢

我自己經驗覺得 你條女個性格係十幾年養成左咁耐 唔好諗住可以改變到
我都試過同一個極度港女公主病既一齊 我都好天真咁諗佢改變同磨合到(好似你咁做配合方)
點知過左年半都係失敗 重愈黎愈誇張

好老實講 你諗下點放手 佢下下咁樣情緒甚至用條命去要脅你 你係咪可以接受到過世先?
你打得出段千字文已經代表開始唔滿意啦
屌你 你唔撚捨得有個女仔為你死心塌地咋
你食屎啦 你比到啲咩人哋呀 係乜撚都無呀
既然你咁堅持 唯有折衷做法

1. 扔哂所有ex送俾你ge 野 (相信氣會消一大半
2. 以後唔好再由ex send msg 問你打唔打 機,由其他fd問
3. 以後出去打機 唔洗同你女友交代得咁清楚
有咩問題
樓主其實一直都冇表達到真係好緊張班中同同打機group㗎
最可惜係冇ex呢個同生共死嘅好朋友咋

佢完全冇諗過令女朋友有返信任有安全感
或者淨係同班男中同打機/ 開個打機group唔私底下聯絡

總之佢點都要同ex呢個純情嘅悲劇女主角聯絡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞