我女朋友仍住我同ex有嘢

1001 回覆
37 Like 1970 Dislike
咪直接上屋企囉
唔係一定要出街既
前半 part 我覺得情有可原,後半 part 你完全唔明個重點係佢超級介意你同你 ex 仲有來往。如果你地兩個完全冇 contact,你同佢都唔會主動搵對方咁就話姐。

調返轉諗你女友都繼續用緊佢男友送俾佢嘅 iPhone 13 Pro Max,手機入面嘅背景同相都唔換,話因為係 ex 送嘅。然後佢話佢 ex 搵返佢一齊睇電影單獨出街都冇問題,你會點先?

定你覺得你做就冇問題,佢做返你做嘅野就有問題先?

如果你 get 唔到佢超級介意你同你 ex 有來往,咁你地兩個一定冇將來,準備短期內分手啦

你 ex 同佢只能簡一個,就算你同你 ex 講你現任女友超介意你同佢仲有來往,需要減少交流,你 ex 應該明你嘅
全香港700幾萬人咁多人唔搵打機,係都要搵 ex 打機,有乜咁特別?
你個單純ex講呢句野擺明係話你現任小器啊
你兩個咁難捨難離點解仲要同其他人拍拖,咁就毁咗人一世戥你女朋友慘
快啲同你女朋友講呢句
我係講緊 就算而家唔同個ex打機 因為#20樓 打住冇左信任既旗號又要求更多野係咪又要照跟?

咁唔係拍拖咁叫做緊狗 連登仔一邊屌緊女拳一邊就成班暖男上身真係好撚柒
有腦嘅人都唔會叫男友食屎。唔係話佢叫你做乜,你就要照做。

不過你可以諗下佢點解會叫你咁做,佢究竟介意 d 咩,至於「點解會介意依樣野」就係冇得解。就正如你唔鐘意對方某 d 習慣一樣,一係叫對方唔做,一係就接受,不過要接受對方個 ex 同自己現任仲有聯絡,唔係人人都做到。

你得姐,你另一半唔得呀嘛。同對方一齊拍拖,做男女朋友,你仲係諗「我」,而唔係「我地」,咁你兩個必定冇將來。

你現任接受唔到自己仲同 ex 有來往,所以佢都希望你都唔會同 ex 有來往,依個已經係佢「價值觀」嘅一部份。如果依樣野你地夾唔到,佢又唔接受,咁就搵過第2個啦,搵一個女仔完全唔 care 你同你 ex 有來往嘅女仔就 ok。

無謂要對方因為介意你依樣行為而個心那住那住
哈 又一pair準備分手 開心~
你代入你女朋友嘅角色你咪明點諗囉
佢用住佢之前條仔送俾佢嘅嘢
又成日同佢之前條仔打機
你又會點諗?
師兄你又有冇睇清楚我講咩呀 我講緊既野都未發生既 係講緊如果
同埋係嫁 如果第日有場合佢唔想你去 求其尻作話驚你出去搞三搞四就唔比你去好出奇呀? 我叫樓主有底線姐。我冇話撐佢做錯事喎
飛左女朋友 同返ex一齊 日日打機都冇人話你 咩都搞掂晒
樓主不如試下同現任分手 將佢變成ex
同ex一齊返 將佢變成現任
跟住你再私底下同”Ex”有聯絡
咪睇下”現任”係咪真係唔介意囉
如果佢唔介意 咁你兩個一齊過世啦
咪撚再出黎害人
其實你點同我地解釋都冇用,因為你證明唔到俾你現任睇,你點清白法。

話說我都想識你女友,做你女友「最重要嘅朋友」 反正你點社交,你自由,佢點社交佢都自由姐。 你信佢冇俾帽你帶就 ok 啦

仲有樣死證,你只係一味諗自己感受,埋怨對方點解唔明,但你完全都冇諗過你女友感受,我唔覺得你同佢會有咩將來。

或者你有將來,但你同佢冇,因為你只係「我」,而唔係「我地」。

就算對方依家接受你嘅方案,只不過你願打,佢願挨,當佢「忍受」唔到果陣,最後炸彈都係會爆。
你睇番我個最新回覆先講啦
問心果句
你覺得過分因為你在意ex點諗、響ex眼中嘅形象
覺得條女令你出醜,破壞左你同ex而家嘅和諧關係
條女懷疑你唔係無道理

利申 男人
得啦 係啦 係你女朋友小氣啦
咁分手囉
發覺呢度啲人都幾得意。

我簡單講啦,如果你另一半係要同前度有野的話,無聯絡都可以約出來扑野。建議睇下舊港片 年年有今日

兩個人相處係講信任,你話女方對樓主有盲點,咁唔同樓主對女方無咩,根本無可能有百分百透明,你信得過就信,信唔過就唔好信分開好過。雖然樓主有錯在先,但條女都唔方好得去邊。

任何人要出軌,只要你行開一粒鐘都可以發生。
但只要佢本身係唔會的人,你俾一百年佢單獨生活都唔會。

帶眼識人先最重要
你根本一直挑戰緊你女朋友條底線
好心你同你女朋友分手放過人
講得出呢句根本覺得ex仲重要過女朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞