我女朋友仍住我同ex有嘢

1001 回覆
37 Like 1970 Dislike
講得好啱
痴撚線真係有啲仆街男人好鍾意偷換概念
我以前個EX係咁
戇鳩明明叫佢唔好單對單同女仔去街
佢就講到令佢冇晒朋友 冇晒自由
連同朋友傾偈嘅權利都冇哂
我發現好多呢啲人都鍾意屈人 合理化自己
我都經歷過類似情況。哩個真係睇你有冇“2個人一齊”哩個概念,暫時覺得你係分“你你我我”既原則。

其實2個人係埋得一齊就預左好多嘢要以”2個人”既思維去運作。如果認為你同女朋友既關係比較重要,有時要作出取捨,就算你覺得自己冇問題。

例如你女朋友唔中意食中菜,而食中菜真係冇問題,但你女朋友堅決唔食,你又會唔會考慮轉食西餐?咁大家搵到個大家都ok既菜色咪解決囉。

而家似係你十分堅持唔食中菜就唔得!你要你女朋友讓你,要佢食佢最唔中意食既食物。咁請問你又係咪真係咁愛你女朋友?佢可能一樣有好多地方已經讓你,唯獨係中菜真係搞唔掂。

如果要求佢讓你不果、你地達唔成共識,咁唯有你地分手,然後你可以繼續開心食中菜,冇人再阻礙你。你唔洗顧多個人,顧自己開心就夠。

其實你道理又講過,爭取過佢都係接受唔到,唯有係你決定讓佢定分手。就係咁簡單。再者,為左現任而同ex停止聯絡都唔係咩有違道德既事。如果你同你ex都夠成熟,甚至去到又話經歷過乜好似親人咁,就更加明白停止聯絡係對對方、仲有對方現任既尊重。既然你知你同ex坦白,ex都會理解你,咁哩個景況就只係你一人不捨同ex停止聯絡。可以話一切都係你個人私心。

希望你能夠好好理解2個人既關係係咩一回事,學習以2個人為單位去看待事情。
樓主依啲仆街咁自我中心
乜都係佢自已覺得 佢想就當係
要人ON99咁就信佢 迫人接受佢個套
總知佢話冇野就係冇野 有避忌就係有避忌
完全無諗過人地點睇 值唔值得人信
其實無話啱定錯
但另一半會覺得如果呢樣野係令佢好唔開心 前提係你之前都有破壞過信任 而你都選擇繼續做
會令佢覺得你同ex嘅情誼重要過佢嘅感受->令佢覺得你唔夠愛佢/ex重要過佢
你覺得咁樣無問題咪繼續囉
睇下邊個頂唔順分手先啫

佢ex比樓主女朋友鬧完覺得好委屈
點解要拆散佢地
冇架,咁咪分手囉,依家係樓豬唔肯分手咋嘛咪攬住個ex過世不過同最重要嘅朋友都可分手,點知之後會唔會絕交即係咁講
樓豬不如同現任分手,追返個ex算,一個仆街一個bitchy,天生一對。
人地樓主都無單對單同女仔去街。 你咪都係偷換概念 緊

樓主成堆人打機,你估開4P? 樓主同個女仔最多都係單對單傾下計姐,咁都要被人話仆街

感情TOY 真係一堆女權撚
樓主同幾年前既我好似
我用過來人身分同你講 呢一刻既你 只係識得去在乎自己感受
面對你女友既不滿 你選擇既係不斷講自己有幾啱
但你唔知道你作為一個男人真正要做既事 其實係照顧你女友感受

你不斷狡辯 一時話係咪要同所有異性絕交 一時又話你喺其他方面已經遷就咗女友好多
其實講到尾 你都係唔肯正面面對你女友真正在意既事
其他巴打講得好啱 你真係唔係好似你想像中咁愛你女友
我甚至覺得你根本未知道 究竟點樣為之愛一個人

如果你覺得要改變你自己 從而令女友滿足 係一件好委屈 好無道理既事 咁你大概仲未學識咩叫愛
愛一個人 首先要做既係願意放下自我
唔係諗自己想點 係諗對方想點
套用番你既世界觀 如果你可以為咗你女友而放棄你個ex 你先有資格講話你真係愛你女友
追post啦傻鳩
樓豬偷過食呀
咁講真,自己問題就無理由唔比ex同班兄弟打機嘅 班兄弟唔單止係樓主兄弟,亦係ex嘅兄弟,你叫佢哋點做,班兄弟打2場咩
所以最佳解決方法係樓主自己暫時戒打機
追post啦
樓主做錯過野呀撚樣
你好缺朋友好缺錢?打機又要同ex打 用埋啲野又係ex送 買返個幾樣野都呀支呀左 樓主幾多歲?成個人柒下柒下咁 比我飛左你9世
快撚啲同返你個狗閪ex一齊啦 你兩個先係天生一對
你係咁講到自己有避嫌有避嫌
好似冇同ex單獨出街就好委屈咁
人地叫你唔好成日cchat、打機
冇人叫你要絕交呀戇鳩仔

做普通朋友唔得嘅?一定要日日傾日日打機嘅?
咁樓主識現任女朋友果時點解冇帶去畀ex過目,得到ex認可先拍拖?而家現任搞到ex唔高興,都係樓主衰啦。

建議樓主唔好亂交女朋友,ex個地位咁崇高,以後d女朋友要過到ex過關先

2個都心智唔成熟,真難為現任受哩d咁無聊既委屈!
依家你原則同女朋友有衝突,咪二選一
無得十全十美㗎喇,分手喇
你女朋友個懷疑其實好合理
你真係覺得唔可以讓步咪分手
唔好咁自私咩都想要哂喇
你想知佢點諗就靜靜地聽吓佢點講啦
人哋想表達果陣 你又同佢嘈
兩個人之間嘅關係 需要咁多人去幫你地解決
分手啦屌
放過條女
點解唔可以醒目少少覆完就del
樓主講嘢一舊舊,自己有前科又唔一早同大家disclose先,仲衰多樣咁樣無可能會企樓主嗰邊,誠信問題
好簡單啫 你咪撚拍拖咪得 自私到你咁學咩人拍拖
乜撚野同異性傾計
依家你女朋友係不滿你成日同你個ex私底下傾計呀

吹撚到冇埋自己
叫你同個ex疏遠少少就話冇左自己
個ex先係你另一半?
你好意思問得出口
到而家都唔明佢諗咩,咪則係你仲係無喺佢角度諗過,極度懷疑樓主唔識愛人唔識拍拖。
你真係咁在乎你現任嘅,一早自己問咗,或者已經明白佢嘅諗法。

分手放過人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞