[音響撚]音響HIFI討論區(18)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
想請教一下 如果想睇電視同唱k用同一組喇叭
有無咩選擇/可唔可行?
其實同passive speaker 一樣 除左運輸根本無乜要保

active speaker 都大把人amazon 買iloud 寄黎
但而家都好少機會壞

反而amp 就真是易壞
係唔係要再升級喇叭model嘅問題

Dali mentor menuet 用過一開聲都已經ok
人聲幾舒服
ok呀 可接受 唔該巴打
大家通常去邊買線 星際?
aq就咸片生活有,旺角 友誠商業大廈
Gotham 11301
解碼貴過對喇叭
本身有玩下耳機 所以買左部算係咁嘅dac
而家想換下對喇叭
有諗過買對focal solo 6be 但香港又冇位試
同埋都貴 thomann 都要萬幾
平平地買對gold 7 玩下先
呢條睇落都好似唔錯 過兩日出去望望先
對野都未送到
標準答案 mogami 2534
5舊有找
請問用緊H190嘅巴打
佢個dac係咪淨係support 24/96?
190同390差d咩?
Support up to 192
390 dual mono 每邊250W
190唔係dual mono 每邊150W
190多個耳機位
唔該晒usb都可以去到192?
我見有d review話190個 dac麻麻
係呀 dig in max 192
的確麻麻 但無比較無傷害啦
390份dac會好啲 上到32/384同dsd 256
我最關心係出來d聲會唔會有影響啫其實
我多數file都係rip出來嘅所以應該都冇大問題
想請教下本身有用緊Soundbar
如果想用買套簡單喇叭組合聽下歌,各位有咩介紹?
主要都係聽下pop song
想請教應該點樣入門?要咩器材會好d?
咁講法兩部機一定有分別
390聲底厚啲 音場都比190深同闊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞