[音響撚]音響HIFI討論區(18)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
咁Ching會揀邊對入門得黎又抵屌既喇叭?
8300 250w 8omh mono block ,其實好多 integrated amp 都做到點解要咁麻煩?
8300有乜優點?
有冇牌子 型號介紹
我純粹想搵類似既野 around呢個價位
俾呢度一位巴打毒一毒,我都換左對二手coax311 (新嘅買唔起),初步聽感三路真係好正。不過想請教個位巴打,高音單元唔多平係唔係正常㗎?
哇好貴好冷門
有乜聽後感?
初步聽感高音好靚,有多左中音單元令高低銜接更順滑。做工當然靚,多謝巴打推介
用乜嘢DAC同amp推

呢個唔係二路雙單元?
書架喇叭多夠唔夠低音?
N05XD-->Gryphon Diablo 120
呢隻係三路喇叭呀,價錢係4萬以下啦
低音出乎意料好夠啊
係呀巴打,外國訂過嚟
係喎你高音咁平滑嘅? 唔知起浪對音質有無影響。初步覺得係好聽嘅
咁又無失真,係好聽嘅
佢無原廠jumper跟嚟,不過無所謂我都諗住用自己jumper
係呀有睇,就係睇左先覺值得買
各位大佬,新仔其實想買bookshelf speaker 2.0
但可太cheap,冇咩人討論

最初試支那野edifier s880db,
覺得冇咩料到,同1千樓下既差唔多,
a80同佢價值冇正比既表演

之後亂尻咁試,覺得 audioengine a2+, audioengine hd6都唔錯

好多連登仔推既iloud 試都冇得試
唔明咁樣買同抽盲盒有咩分別

請問仲有咩選擇/應該試

我呢間房仔黎,好細
恭喜巴打,黑色好似仲貴啲
之前有冇去聽過Elac隻3路書架?
咁問係想睇下有咩product我可以試/聽下

因為間間罷出黎既都唔同
我係試完所謂性價比既覺得普普通通
什至同其他低價產品差唔多
當然有好多factors影響

但係同樣尻試情況下audioengine又比到驚喜
試完會覺得比貴d係帶到唔同既水平出黎

所以想睇下大家有咩好介紹,
因為我普通房仔用,
唔係咩野hi fi
想睇下有咩其他選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞