[音響撚]音響HIFI討論區(18)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
New post
creek 50a 好似唔錯
諗緊買Adam A5X, 搵過下post見人話德國網買平啲,想問有無人知係邊個網
有冇師兄玩 quad artera solus play 見一萬蚊樓下有class ab 連cd盤
繼續接翻上個po

Tannoy gold :樣靚 平 但係得XLR 同 3.5mm input 如果連電腦應該要用DAC?

Audioengine HD : 貴少少 但係input 方便好多 可以直接光纖入

好難簡
6-7k一件過電視用the fives係咪已經唔錯,定係買denon細細隻連amp仲抵
電視應該會有另外一套

插電腦3.5mm 會唔會有失真? 如果用 XLR會唔會好啲(因為要加DAC)?
聲音黎講gold 高幾班, 同一定用dac 出xlr ,3.5mm只係比你臨時插手機用。
麻煩晒巴打你耐心建議我諗應該會買 GOLD 7 再加條線
Tube dac 有冇咩好推介?睇落好似好型
我諗之後我都會買 平過HD6 都會剩返少少錢有冇推介下?

Btw gold 7 買一對 係咪要2個power supply
PMC 25 21i 萬8未加腳架
定係
PMC 25 23i 2萬9 一步到位
空間許可梗係23i
就係聽岩左21i
發覺我咁貴買個喇叭番黎
冇理由唔買個靚D既腳架啊
咁腳架靚D都唔平
加埋都係差23i幾千蚊

今日出埋去聽23i
個下潛同包圍感更加出色
仲要原廠有埋釘腳
回不去了
大概個離坐位2m長左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞