[音響撚]音響HIFI討論區(18)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
新入坑想請教下
岩岩買左kef ls50 wireless 2, 會用跟機電源線玩住先, 煲好對喇叭再換

駛唔駛用隔離牛/慮波拖板個類? 定可以直插牆蘇? (屋企冇拉線)
上網睇好多人都會用, 不過係插amp, dac等等, 咁我有源喇叭其實需唔需要? 我唔係太搵到有源插隔離牛既資料

成日覺得一咁改就唔再係間廠想我地聽到嘅聲
我兩樣都有用,隔離牛和慮波拖板, 但係都唔知有乜幫助。
btw隔離牛都幾嘥電, 唔用要熄咗佢.
kef tst 有showroom, 另外 cwb 誠哥有現貨, 或者上dma 睇下有冇得試,

3k幾 應該仲有對 edifier a80, 不過大劣牌子
不過無話是唔是最好, 始終個個人鍾意既聲都唔同,
最好試下先
無LSX
我見誠哥有減, 不過得綠色, 好撚核特
想要LS50 Wireless II + KC62,無特價
其實咁樣改單元對喇叭就會即刻冇晒二手價值
想要多d bass就sc203,好似係
利申用緊sc203
Ching 有冇用咩dac/amp
主要用soekris dac1101
JDS lab element 3都有試過
hd3 已落單,tvmall mox credit 埋單2900
希望冇伏
LS50W2 好正, 但太大放唔落
btw 得 LS50 Meta + KC62 有特價
不過要另外買dac 同 amp
求其買部M10/ powernode頂住先, 啱啱見代理話五月加價
有出過去聽,尋日旺角賣3580,本來3220
消費券乘機加價,正pk
低音係普通,但覺得好過duo egg
而且個size最fit我張枱
所以冇計

有考慮過bose companion 50,
但低音箱太大個,冇位擺
你聽開咩歌, 最好出去試下, A80 黃金中間電梯落去地庫 , 右手邊有一間可以試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞