[音響撚]音響HIFI討論區(18)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
睇過有條片訪問老闆,佢哋對抄襲嘅態度真係不了
講到好似精心逆向工程多年
睇推力咪知囉
你仲勁啦,要試晒全部音響野先買
香港玩音響,都係睇血統
唔係主流金仔老麥
都係唔好出聲為妙
呢個年代資訊咁發達, 你咁要睇埋其他語言forum 既用家心得 (Google auto translate)+ YouTube reviewer .

其實都心裏面都有個譜 對喇叭或者amp 係乜嘢特性.
唔冷門啦
大部分香港都有得賣
好proud of 自己抄襲真係支那劣根性嚟
Wayne 4 Sound 套後級好似早兩日喺r33 見到有人放
邊度有冇片睇
keyword: kinki studio 高文

我有話冇乜都無試過?唔好塞啲字入我口。
唔係睇幾個,係睇好多個,兼且你自己要有經驗先明人地/reviewer講啲乜。
好多reviewer其實係音響介做左好多年,你知佢寫既詞語多多少少形容點既特性。
睇完
強國牌子我都係信auralic同埋holo多啲

kinki性價比高唔否認 但新機去到20k以上真係唔會諗佢
屌,大家吹下水 咁撚串做乜,blocked
我拎黎推過proac d20r, elac vela408, b&w 805 d3
我自己覺得好聲而且應付有餘,
相信香港地多數都係哩類喇叭
當然某類好大食既喇叭唔敢講
但跟你既邏輯,你都冇聽過就話唔好
你咪一樣係9up
你有偏見冇所謂
唔知你屋企聽緊乜咁把閉
但我有聽過,自己試過
但你冇聽過就下定論同9up無分別
https://www.youtube.com/watch?v=cwO4tje9QmY&t=599s&ab_channel=Jay%27siyagi
佢講得幾好
支那野唔係唔抵玩 只係都係堆料 砌spec
optimisation底蘊r&d 完全唔重視
玩耐就好快厭

當然都有好多係有心做既
金仔有買貴冇買錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞