[音響撚]音響HIFI討論區(18)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
想試下巴打 介紹kinki同埋 馬仔model 30
另要av bypass
190唔係class d咩?
Marantz model 40N好似正過evo 150
個樣靚仔啲
40n class D ,dac雞過 30n .
model 30 class ab
係,
model 40n係all in one amp,
30n sacd機 + network
model 30 純合併機

40n平過其他2 部, 用料會就返架啦
更正返 model 30, class d Ncore
40n唔係話class ab 70w@8ohm 100w@4ohm ?
我試過190,390
390好夠力水,聽metal結聲粒粒清晰,但over budget
190應該唔夠力推ATC SCM7
190都夠 但390更好 590再好咁解
金仔同Luxman唔算得充滿能量感掛
Elac應該夾class D喎,整對monoblock推爆佢啦
其實我聽rock metal野係咪會對部amp負擔比聽pop大呢?
講力Hegel好過日系
筆直唔高嘅amp揀岩自己嘅音色好過追求分析力
Kinki 真心覺得好抵玩
二手naim 都唔錯
hegel好似all in one .
已有streamer ,dac
唔通2台ap701...
我覺得會 利申唔識
輸出要夠力同穩定 大聲同細聲之間又要控制到個單元
我覺得聽rock metal 最緊要開得大聲又唔吵耳
考慮埋roksan 部all in one 用blueos 控制
Hegel 190同390份source都幾大分別
去到590,不如 gryphon 300?

應該夠力推ATC SCM40/ 50, 之前feversound國仁都用佢嚟試。
係390份解碼可以全MQA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞