[音響撚]音響HIFI討論區(18)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
啲線太多太亂,畢竟HiFi啲線真係又硬又粗,好難好似電腦咁執得整齊。而且我套機無連動功能,無得一開前級就自動trigger埋部後級開機
2-3k筆直 想買部細少少嘅新amp 有冇咩推薦怕俾鋪頭昆
speaker係dali oberon3 最好支援多啲輸入earc 藍芽 airplay 唔該晒

講開連動,amp有hdmi eARC真係好方便
睇電視一個Chromecast w Google TV 遙控搞掂

而built in BT令我WFH大部分時間都係用套Hifi 聽YouTube 收音機
有冇人知hktvmall有間叫DG Kingdom有冇問題?
見佢賣kanto yu4 3600仲平過price 3780,佢寫就寫行貨
冇乜評語驚中伏
youtube ,不如用Spotify connect , BT sq就係差啲
youtube唔係聽歌
streaming用緊Qobuz, 懶惰時用Google cast, 認真聽開埋部streamer好聲啲
40K budget有冇可能買到一部streamer dac加部integrated amp?
all in one .l?
edge A
有冇啲$5000或以下嘅DAC推介?想唔用bluesound node 內置嘅DAC
streamer同amp想分開
thanks
我search下呢幾部先
用緊咩喇叭? budget想點分配
Linn
佢個space optimization 設定好似幾煩,如果唔係真係好吸引,好想試吓浸蘇格蘭格拉斯哥味
Earc 已經無乜選擇,有無做過功課?
唔介意二手可以睇吓Naim西裝,適合聽pop rock
ND5 XS2
Nait XS3
新手建議用 lumin 啦,app好用,SQ又唔差。
Amp. 好多選擇,本身聽咩多?用咩喇叭?
有無Ching玩過B&W Flex ?我依加用緊主動喇叭+Dac,但又厭太大舊,想買Flex嚟連電腦出聲,想知用起身會唔會唔方便?
岩岩search到ayre呢個牌子
有晒dac streamer 合併機
好似幾好評價
全套Ayre嘅話, 40K恐怕唔得
因為我搵唔到價錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞