[音響撚]音響HIFI討論區(18)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
睇中Yamaha nx n500
但係其實而家5000蚊左右係咪仲有更好既選擇
我用緊呢對做電腦喇叭
想放左佢換passive
點解既
唔好用?
唔係唔好用,相反我其實幾滿意
但來緊會買部amp所以想玩下第d野
咁睇嚟買得過
平時都係用開jbl藍芽喇叭黎聽歌
最近聽聽下覺得好難聽
就開始研究下d音響
睇睇下覺得nx n500好似幾好
心思思想買
另外有隻a100好似都唔錯
差唔多價 我諗得 Denon Home 150 一對
又睇睇先 唔該晒巴打
巴打諗住放幾錢?
2000會唔會太貴

越攪越多野
我都唔清楚,留tg傾?
睇左specs ,行 class D 4 channel 200 8 omh, 有phono stage and tone control .
5k Euro

其實 新技術class D係唔係可以代class ab /a 真係唔太清楚
放the fives 黑色
有意tg 傾
https://t.me/lihkguser1
無可能會取代,正如OLED都唔可取代plasma一樣
2000我想接手
唔多鍾意個樣,好似為復古而復古
overengineered
有冇ching 用過Cambridge Audio DacMagic 200M DAC? 依個價位部機值唔值?
其實有d 似南瓜 不過真係 over 左少少 尢其是個 volume 制
仲要佢内部咁單簿,真係懷疑人佢係唔係200 w 8ohmn

https://www.stereonet.com/uk/news/hifi-rose-ra180-integrated-amplifier-launched
我估寫得出黎都真嘅 其實內外制作都幾精美 原來幾大討論區都有人講緊 已經算成功 幾多新野出左無人理
新手入門想問dali oberon 5 + denon pma600ne 點睇
見外國網有bundle買平千幾蚊
@dpoo1
pmed
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞