我和鄰居大姐姐的故事(15)

1001 回覆
253 Like 3 Dislike
表姐驚閪咩
但秋兒睇住佢大,平時邊度見有女上佢屋企啫(有,但之前冇人見到
上得山多……
綠茶巴
心虛嘛,不過黎緊佢就係咁兜
幫表姐沖涼
精子浴
唔驚
三百五十六

我仲呆左響度。

「真係架……?」秋兒姐姐雙眼望住我,表情變得有啲複雜。

「係呀。」都比人見到晒,我仲有得兜咩?

不如諗下點解釋仲好。

唉,仲話白師奶係最唔八果個,點知最後竟然係衰響佢手上!

秋兒姐姐突然扁晒咀好唔開心咁,但就要扮冇事咁勉強自己笑住咁問我:「熙熙有女朋友仔嗱?又唔一早話比我知,搞到我嚇親!拍拖還拍拖,記住一定唔可以影響自己既讀書成績呀!同埋唔好做果啲野呀!」

噢,誤會大了。

「妳搞錯晒喇!」我急忙澄清:「果個唔係我女朋友呀,係我表姐呀,大表姐!我都冇女朋友!」

唔係女朋友,係炮友啫。

呢樣梗係唔講喇!

「表姐?」秋兒姐姐收起難過既表情,取而代之既係變得有啲尷尬:「親戚果種表姐?」

「係呀。」我心如電轉,開始胡說八道:「大表姐佢幫姑媽黎拎啲野比我老豆咋。」

「就係咁……?」

「係呀,妳諗下,白師奶買完餸果段時間我都出左去比賽喇!佢黎果陣都唔響屋企!」我繼續砌詞狡辯:「老豆淨係話比我知大表姐今日會黎咋,佢話如果大表姐黎到就叫我開門比佢放低野。果段時間我真係唔響屋企架!」我講得又急又快,好似語無倫次咁。

「嗯...又好似係喎。」秋兒姐姐神色尷尬咁點點頭。

呼...好似過到骨?

「咦,但係你出左去比賽,咁邊個開門比你表姐?」哎呀,秋兒姐姐真係冰雪聰明...

「呃...姑姐好似有我地屋企鎖匙,不過我就未見過姑姐上黎,可能之前老豆係因為安全起見先比條後備鎖匙姑姐……」吹,繼續吹……

「原來係咁……」

我真係醒,咁都比我兜到……

然後……

我同秋兒姐姐好尷尬咁互相對望……

以秋兒姐姐啱啱既反應……

唔通……

唔通……

佢對我……

都係……

……?

真係……?

……

……

……

點解總係響呢個時候,我個腦總係又會諗起我果荒淫無道既片段?

Kitty姐姐,係秋兒姐姐個好姐妹……

Ada、Betty,大大頂綠帽笠落楊舒達同Andrew度……

Jessica,我根本係乘人之危……

仲有大表姐同鄭穎琳,我只係當佢地係發洩工具。

我好人渣。

垃圾到死。

我唔敢再諗落去,於是尷尬地道:「真架,我叫大表姐上黎解釋清楚!」

秋兒姐姐反而啞然失笑,打破左尷尬曖昧既氣氛,道:「咁又唔駛咁誇張。」又尷尬一笑:「我信你啊。」

雖然尷尬,但秋兒姐姐笑得好甜。

「唔誇張唔誇張!」我仲講到好急咁。

「咁都唔誇張?」秋兒姐姐笑住反問。

「或者如果係佢有機會上黎既話我叫佢同妳一齊食飯講清楚喇!」嘩我響度講緊咩…

此地無銀、拿屎上身……

*

「就係咁……」我響電話入面同大表姐講左發生咩事。

「嘻嘻…」聽到我點將件事越搞越收唔到科,大表姐忍唔住笑起上黎:「既然秋兒姐姐都話信晒你,其實你都唔駛特別再邀請我過黎食飯喇。」

「但係我唔小心講左出口,話要請妳上黎一齊食飯喇嘛。」我其實都懊悔不已。

「熙熙,我聽你咁講,其實秋兒姐姐應該係信晒你架喇。」大表姐柔聲道:「而且你係話『有機會』我上黎你度既話,先至會邀請我同你地食飯,所以唔駛太刻意架。」

「下……」

「你太刻咪隨時越描越黑?」大表姐咁講又唔係冇道理……

「但係……」我驚秋兒姐姐仲會誤會……

人有時真係幾矛盾,之前我又想比秋兒姐姐知下我同其他女仔出街(鄭穎琳)等佢呷下醋,但而家到佢真係見到有個女仔(大表姐)響我屋企走出黎,我又好擔心佢會誤會……

而且……

「熙熙你真係信我喇,秋兒姐姐應該信你架喇。」大表姐又再強調。

「嗯…」大表姐唔想上黎食飯,我可以逼到佢咩?

況且我都唔係真係想佢上黎食飯,我只係唔小心衝口而出,我都好後悔咁講左出黎。

「喂熙熙。」大表姐呢個時候問左我一個意想唔到既問題:「你鍾意既就係你個秋兒姐姐?」

(待續)
秋兒:我搵仔又唔得 你日日屌閪又得
其實真係好唔公平
表姐cosplay秋兒
即刻過去推咗
都唔知秋兒姐姐鐘意熙哥啲乜
直接同Jonathan一齊咪好
Betty係邊個黎唔記得左
加速加速
好似係淇淇個表姐?
推推
推推
熙仔終於發現自己鍾意咗秋兒啦
淇淇表姐
Push
嘩,乜有個咁嘅角色….已經完全唔記得

話時話,淇淇都好似已經幾個月冇出現過,好快都會唔記得
記住一定唔可以影響自己既讀書成績呀!同埋唔好做果啲野呀!」

秋兒係咪一早就知道晒
講起就記得佢係外國住暑假番黎住一陣.
最後比熙熙食左
冇問題啦,佢碌野大麻咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞