我和鄰居大姐姐的故事(15)

1001 回覆
253 Like 3 Dislike
三百七十九

我企左響秋兒姐姐屋企門前㩒鐘。

開門既當然係秋兒姐姐,佢一打開門都估到係我,再加上見到我已經換左屋企衫,歉然道:「啊,熙熙你返左黎喇。我可能溫書溫得太投入,都冇留意添。」

其實係我特登放輕手腳開門啫……

我同秋兒姐姐一齊行入屋,秋兒姐姐微笑地問:「同淇淇佢地去左邊度玩啊?」

我既朋友唔計淇淇同阿必,應該真係冇朋友,所以秋兒姐姐咁估係好正常既事。

啊,其實仲有青年軍班隊友,雖然我地休季之後其實都唔多特登約出黎,但呢個時候我就可以搵佢地過橋。

你地知喇,秋兒姐姐有淇淇電話架嘛,而且佢地又因為黃社而有交流,佢地有交集既機會係有架。

「唔係淇淇啊,我有個隊友生日,出左去玩同食飯咋嘛。」我講大話。

唉,我其實真係唔想對住秋兒姐姐講大話,真係會內疚同有罪惡感。

不過由我同Kitty姐姐破戒果日開始,我暗地裡又做左幾多會令秋兒姐姐傷心既事?

其實我根本冇資格鍾意佢。

「係啊,玩得開唔開心?」秋兒姐姐邊微笑邊坐返響餐枱面前準備溫書。

「OK喇。」唔敢講咁多,驚講多錯多。

好彩秋兒姐姐冇再追問,但又提起另一件事:「係喎,你應承左我話踢完波返黎要開始做下暑期功課架喎。」

係喎!

但而家鄭穎琳響我屋企等緊我返去,萬一我老豆返到黎,我唔敢擔保呢條死港女會做啲咩架喎。

「哎呀…但我出左成日街有啲攰…可唔可以聽日先做?」其實我都想搵個藉口過黎陪秋兒姐姐,但今日真係唔得……

秋兒姐姐笑左一笑,一副慈愛既表情道:「咁你聽日記得要做喇。」

「知道!」我即刻轉身離去:「早抖秋兒姐姐!妳都唔好溫到咁夜!」

或者係我今次來去如風,好似真係純粹打個招呼就走咁同平時好唔同,秋兒姐姐望住我既背影突然開口道:「熙熙,你好似同平時有啲唔同咁既?」

聽到秋兒姐姐咁講,我個身僵直左一下。

其實何止有啲唔同,係好唔同!

我轉過頭扮晒攰咁:「啊,可能因為踢完波仲要去玩去食飯所以搞到有啲眼訓……」然後作狀伸個懶腰。

秋兒姐姐笑左笑,溫柔地道:「咁你返去快啲休息先喇。」

慚愧,我又濫用左秋兒姐姐善良同對我既關心。

不過而家我都係唔好諗呢樣野住,快啲返過去屋企好過,我真係驚鄭穎琳條港女會走出房搞到間屋亂晒籠。

佢個實際年齡係用黎參考架咋,心智其實仲小學雞過我。

「嗯,早抖。」

*

我返到屋企,見到個廳仲係齊齊整整,心下略鬆一口氣,然後先行入房。

「啊,估唔到妳真係乖乖地響房等我喎。」雖然我只係過左去對面好短時間,但放條嬌生慣養既港女響度始終好似放左個計時炸彈咁。

「……」鄭穎琳搵張被冚到自己實晒唔出聲。

我心下奇怪,自己又唔覺得凍,再望一望個冷氣,又冇開到吖。

「妳啱啱唔係話熱咩?」我行過去張床:「做咩搵張被包實自己啊?」

「……」

「喂,問妳野啊!」我一手扯開鄭穎琳身上張被,不滿地道。

「嗯…我好熱啊…」屌,我一扯開張被就見到鄭穎琳全身一絲不掛咁訓左響度,一雙妙目水汪汪咁望住我。

嘿,妳個衰妹。

我望一望床頭個鐘先九點半,距離老豆收工應該仲有一段時間,於是剝左自己件衫,笑道:「妳一陣間仲熱啊!」

*

響老豆返黎之前,其實我都夠時間砌左鄭穎琳兩鑊之餘仲可以一齊沖埋涼。

佢果陣笑得好甜。

甜到我忍唔住又響廁所砌多佢一鑊,之後先著返衫吹埋頭,再同淇淇好快咁傾左陣電話先上床訓。

今日真係又食又拎,但代價就係比條港女響屋企過夜……

「如果日日都可以咁就好喇。」鄭穎琳響張單人床攬住我訓。

屌,講起呢樣野……

「妳聽日諗住點?」我問。

唔撚係諗住繼續住落去下嘛?

(待續)
有文
淨係大聲淫叫已經大鑊啦
熙哥點解咁天真覺得穎琳會走
全裸匿埋喺被竇入面係誘惑嘅係吸引嘅
但穎琳bb真係易請難送
遲咗一年先至起步追故,一路都俾唔到啲咩comment, 因為講得嚟都 out date 晒啦!
今日終於追到 live 咗...
但樓主唔會咁快俾佢死住嘅....
追咗呢個故個零月,幾位主線人物的故事,似是自己年輕時錯過晒嗰哂,但好希冀發生嘅情節...
到宜家咁嘅年紀,只能說睇完當自己都做咗囉!葉開巴加油!
Push
...年輕時錯過晒嗰啲,但好希冀會發生...
如果彈彈妹做相同嘅嘢會唔會都得到阿熙嘅注意
講起上嚟彈彈妹真係唔見咗
有機會出現返既
如果一開就咁做,可能會
綠茶巴
多謝支持,最緊要你地鍾意睇
係既死港女乜都做得出
山區巴
三百八十

要收埋鄭穎琳妳一晚唔比人發現都勉強可以做到,但日頭唔比人發現點做到啊?

「冇架,我都唔知啊。」頂,好鄭穎琳既答案,一發脾氣就唔理後果做左先算。

「妳爸爸媽媽冇搵妳咩?」照計應該call爆鄭穎琳手機喇。

「唔知喎,我熄左手機。」鄭穎琳毫不在乎地說道。

……

……

……

真係好鄭穎琳style。

「頂,佢地會唔會報警架?」一陣佢地驚得滯報狗我咪仆街?

「要夠四十八鐘啲警察先會受理架!」鄭穎琳理直氣壯地道:「睇電視都有講喇。」

屌。

比佢教訓返轉頭咁添。

不過唔得,我都係要耍走佢先得,佢聽朝唔走我就大撚鑊喇。

「妳諗住幾時返去?」我試探性問一問先:「妳老豆老母可能會好擔心。」

「余正熙……」鄭穎琳突然淚眼汪汪咁望住我:「係咪連你都想我走……」

如果係平時我應該會好直接咁答:「係。」但而家我真係驚佢喊然後又比人聽到咁我就仆街喇。

所以我答:「問下啫。」

「嗯。」

不過我唔駛隔左好耐又開口問:「但繼續係咁唔係辦法架喎。」

「你驚你個譚梓淇發現咋嘛!」鄭穎琳又想發作。

「唔係啊。」我用安撫既語氣道。

「咁我要留響度!」

「唉是撚旦啦…」

唉屌。

貪威識食惹的禍。

咁樣比佢食撚住真係第一次。

如果唔係驚佢大聲發神經嘈住晒再比人發現,我應該會好似平時咁屌撚柒佢之後唔撚理佢。

頂,而家我都唔撚知點收科。

見步行步喇唯有。

*

夜半。

我聽到老豆放工返屋企開門既聲音。

我望一望身旁既鄭穎琳,佢已經訓著左。

完全唔覺得佢係離家出走,訓左響第二個人既屋企。

不過……

很好。

我搵啲被遮住佢就得。

咁我老豆望入我間房就應該見佢唔到喇。

老豆平時都唔多會入我房,今晚今晚更加唔。好入黎啊。

「唔……好熱啊,唔好搞喇。」我一冚張被上鄭穎琳頭頂,佢就熱到喃喃自語。

明明開左風扇架喇,大小姐真係大小姐,小小熱都頂唔撚順。

「喂,唔好嘈啊,我老豆返左黎,妳係咪想比佢發現啊?」我連忙細細聲叮囑佢。

「真係好熱吖嘛……」鄭穎琳雙眼合埋咁自言自語。

睇黎佢仲係訓緊。

唔……

我再幫佢冚多次被……

「都話好熱咯!」今次鄭穎琳把聲略為提高。

「唔?」廳度出黎老豆疑惑既聲音。

仆街喇屌。

唔好入黎唔好入黎……

……

……

……

我聽到腳步聲,響房門口停左。

「熙熙?」老豆把聲響門口響起,試探式咁問一問。

...

...

...

我應該繼續扮訓唔出聲好?

定出句聲求其打發左佢算?

「嗯...」仆街,唔知係咪我老豆嘈到鄭穎琳一下,佢竟然開口發出左一陣唔知乜野既聲。

「啊老豆你好!」都唔容我思考,我即係出聲同老豆打招呼,同一時間用口掩住鄭穎琳個口,希望可以遮到鄭穎琳既叫聲。

「啊熙熙,你真係未訓。」老豆伸手想開燈:「啱啱我好似聽到...」

「啊唔好開燈,我啱啱熱到扎醒左咋,仲想訓下架。」我急到胡言亂語。

不過好好彩,老豆聽到呢度,隻手就咁懸浮左響半空,道:「哦。你開冷氣訓吖嘛。」

「電費咁貴。」我唔想增加屋企負擔。

「開喇,唔怪得你平時都唔開冷氣喇。」老豆笑道:「知你乖喇,不過冷氣裝黎就係用架喇。開喇。」講下講下竟然想走入黎幫我開。

「啊!多謝你,老豆!」我急忙制止老豆入黎:「我自己開得喇,你幫我關門喇唔該!」

「好喇咁。」老豆停左落黎,搖頭笑道:「古靈精怪。」然後隨手關上房門。

呼。

我鬆一口氣。

嚇撚死人咩。

點解Ada果次咁順利既?

突然有隻小手拍一拍我手掌,係鄭穎琳,原來佢啱啱已經醒左。

我鬆開手。

「嘿嘿,你爸爸都叫你開冷氣啊。」鄭穎琳古靈精怪地笑道。

我嚇到即刻又掩住佢個口,細細聲道:「老豆可能仲響出面架!」

(待續)
條女真係好撚煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞