我和鄰居大姐姐的故事(15)

1001 回覆
253 Like 3 Dislike
推推
然後又分手q
又見到你啦鍾生
知唔知Penana可以Preview呢
唔睇啦,跟住節奏慢慢嚟算啦
Push
push push!
劇情慢到我都唔記得左阿熙應承咗要做功課
再見了港女
仆街 好奇去左禁 一禁就睇到最重要個part劇透
綠茶巴
山區巴
三百八十七

就係因為呢個承諾,響鄭穎琳臨走之前果一個星期我仲繼續做佢男朋友,而且都多左陪佢出街。

我諗起當年同Kitty姐姐最後既日子,果陣做佢一日男朋友,但比較起而家上黎,根本就係Kitty姐姐照顧緊我、包養緊我。

哎呀,唔知點解諗起果段日子個心竟然有啲甜甜地,唔知Kitty姐姐而家點呢?

唔知係咪諗起老豆同我講既野,我同鄭穎琳預告左會分手之後,我冇再諗點氹佢上床,反而係鄭穎琳同我講佢想要,咁靚女出到聲我梗係要滿足下佢,所以我地搵左一日趁佢屋企冇晒人就走左上去覆雨翻雲。

應該真係最後一次同鄭穎琳做愛喇。

我地響佢張床做完之後,佢好唔捨得咁訓響佢張床上面攬住我。

「今次應該係最後一次喇。」今次鄭穎琳撟得我好實。

「嗯。」我都真係好唔捨得鄭穎琳……塊閪。

「余正熙。」

「唔?」

「你呢個星期日日都抽時間陪我,譚梓淇唔會嬲既咩?」鄭穎琳一對妙目望住我。

「唔嬲,我又唔係冇時間陪佢。」我係實話實說。

除左夜晚傾電話,都間中會成班朋友出去玩。

我要陪鄭穎琳而犧牲既,主要係我踢波既時間。

「喂。」

「又點?」

「嗯…如果…我係話如果…如果我聖誕假或者下年暑假返黎既時候,你同譚梓淇係分左手既,我地不如正式一齊吖?」雖然好似試探性咁問,但我覺得鄭穎琳係認真既。

「痴線咩妳。」

「我就係痴線先會鍾意左你。」聽完呢句,我心入面又好種飄飄然既感覺。

不過,我絕對唔係鍾意左條港女!

「係喎。」我醒起樣野,雖然係潑冷水,但都想提早講聲:「我諗我唔會去送妳機。」

「下……」鄭穎琳好似好失望。

「妳應該有好多朋友會黎送妳機,我唔想比人見到。」我諗起佢有一大堆仲服緊兵役既狗公,如果比佢地見到我,仲要周圍傳開去就大撚鑊,呢四個月既保密功夫就白費晒。

「嗯。我明既。」可能一早已經預計到呢樣野,又或者想好好珍惜我地兩個之間最後既時光,鄭穎琳竟然冇發脾氣。

最尾呢個星期簡直係耶穌顯靈。

「嗯。」

「余正熙。」

「唔?」

「但係果日就算你唔去送我機,你可唔可以早小小黎我屋企樓下送別啊?」鄭穎琳問。

屌,我就知道佢冇咁易放棄。

我諗起鄭爸爸上次果副想食左我既樣,搖頭道:「妳老豆上次好似想殺左我咁款啊,咪嘞。」

「爸爸果度好易搞架咋,我出句聲佢就乜都唔敢做喇。」鄭穎琳滿懷自信地道。

……

……

……

原來鄭爸爸先係大將軍。

「好喇。」鄭穎琳又嗲我。

屌,同左鄭穎琳一齊四個月,好似對佢容忍度高左。

以前我屌撚柒佢好耐喇。

「唔呀。」但我都係拒絕。

「我真係好想走果日見埋你最後一面……」

「……」

「好喇……」鄭穎琳淚眼汪汪咁望住我。

我突然間諗起當年我出現響機場既時候,Kitty姐姐果副開心又驚喜既樣……

……

……

……

「唉屌,怕左妳。」我都估唔到自己竟然會心軟應承鄭穎琳,實在太唔余正熙了:「我淨係去妳屋企樓下架咋。」

呢個係極限喇。

比鄭穎琳啲狗公見到我送機再傳左出去我唔得掂呀。

「真架?」鄭穎琳表情好驚喜。

唔通其實佢冇諗過我會應承既?

「咁我唔黎喇。」

「唔得唔得~你應承左架!唔準走數!」鄭穎琳有啲開心。

「得喇。」

「嘻嘻。」

*

好快就到左同鄭穎琳告別既一日,果日我照約定時間去左鄭穎琳屋企樓下。

「余正熙!」鄭穎琳已經一早響佢屋企樓下等候。

條港女轉死性呀?

竟然冇遲到?

雖然鄭穎琳對我黎送別係應該好驚喜,但佢而家望住我既,係一副非常唔捨得既表情。

我慢慢行過去。

鄭穎琳突然撲過黎攬住我,然後個頭埋響我心口。

「喂屌,呢度妳屋企樓下黎架。」面對鄭穎琳突如其來既擁抱,我完全反應唔切。

「……」

……

……

……

鄭穎琳喊緊?

正當我想回手攬返佢安慰下佢既時候,我突然感受到殺氣。

我抬頭向住殺氣來源一望……

屌,鄭穎琳妳又話妳已經搞掂左鄭爸爸既!?

(待續)
熙仔年中要幾多條女心痛
唉屌 我都係
推推
好彩無撳
推推
推推山區巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞