我和鄰居大姐姐的故事(15)

1001 回覆
253 Like 3 Dislike
兩三日返工乜都冇做過 由1追到live
樓主寫中學生情竇初開既心態 內心獨白同D中學雞行為寫得幾好
多謝
都仲有好多可改善空間
但屎眼
yes,淇淇表姐
唔係喇
怒推山區巴
綠茶巴
佢知左好耐,唔認咋嘛
是喔
有件事係trigger point黎架,唔知大家記唔記得響果件事之後我刻意寫到秋兒對熙熙有微妙既改變
再下個post前都仲有效
文呀
三百五十七

「下?」我反應唔切,完全估唔到大表姐會突然問呢個問題。

「唔係咩?」大表姐問:「你咁緊張要澄清,仲唔係因為鍾意人?」

係第一次有人咁直接提醒我呢樣野。

我其實已經感覺到自己既心意,但只係我唔想面對。

同時我都覺得因為自己既過去,根本冇資格同秋兒姐姐一齊。

哈。

真係好笑。

雖然話就話係Kitty姐姐做主動先,所以第一次做愛我都勉強可以話唔係自願,但之後呢?

之後果啲女,有人搵枝鎗指住我要我屌柒佢地咩?

冇架!

我講過喇,我係認自己係人渣架。

「熙熙。」大表姐見我唔講野,又開口道:「如果你真係鍾意人既就主動出擊喇,機會係要自己爭取架,你唔好諗住你乜都唔做就可以同人地一齊呀。」

我諗起Jonathan,雖然秋兒姐姐話佢只係普通朋友同埋好鍾意幫人,但響我眼中,佢好明顯已經出緊手。

條仆街仲狼撚過社長。

「我...」我本來想否認自己鍾意秋兒姐姐,就好似一路以黎自己呃自己咁,但呢一刻我對住大表姐講唔出口。

大表姐睇出我既心事,所以佢可以話係唯一一個可以同我傾呢件心事既人,如果我否認左自己鍾意秋兒姐姐既話,彷彿就會失去左呢個唯一可以傾到呢件心事既人。

只係諷刺既係,大表姐都係我其中一個SP。

「唉,我唔知。」最後我咁講。

自己爭取...?

如果Jonathan真係出手既話,我又可以點同佢鬥?

而且我而家又拖住鄭穎琳同大表姐,我又有咩資格去爭取?

「唔好要自己後悔呀。」大表姐又柔聲道:「我聽完你講,以我都係女仔既角度黎睇,秋兒姐姐至少對你係有小小感覺既。」

「下?」呢句野我發夢都唔敢諗。

「傻熙熙,你真係睇唔出咩?」大表姐反問:「佢啱啱聽到你鄰居話見到我響你屋企走出黎既時候既反應,你真係唔覺得佢在意你既咩?」

「...」咁我地係姐弟既關係,佢以一個家姐既身份黎關心我唔得既咩?

大表姐見我唔出聲,又再開口道:「如果你真係想同秋兒姐姐一齊既話就主動小小喇。你唔好諗住要人地女仔做主動呀。你睇得上既女仔應該都好受歡迎,你唔追既話,隨時比其他男仔追到呀。蘇州過後冇艇搭,記住呢句喇。」

「嗯。」我真係要出手?

「嗯,我咪問你今日咪好似有啲唔開心既?」大表姐續道:「又係因為秋兒姐姐?」

「都話冇唔開心咯!」我面皮薄、我小學雞,所以我再次否認。

大表姐都冇逼我,只係話:「係喇係喇。」頓了一頓又道:「如果你想搵人傾下既就搵我喇。一齊左既話,好好地對人啊,唔好好似而家咁喇,知唔知?」

「嗯。」

諗起下晝先大大力痴撚線咁屌完呢個被虐狂表姐,而家佢又用一個好似大姐姐既身份同我傾心事,世事都真係幾奇妙。

*

當晚我訓覺既時候響床上面輾轉反側,諗返全日所發生既事,心情真係覺得幾複。

由秋兒姐姐下晝話要出席Jonathan屋企舉行既名校生讀書會開始,我既心情忐忑兼煩躁不安,所以先搵大表姐黎出火。

不安既原因其實我自己好清楚,只係我一直唔肯去認真面對自己既心意。

同時另一個原因係因為我感受到Jonathan既威脅。佢無論家底人品都同我呢個人渣冇得比,我點同佢搶秋兒姐姐?

除非大表姐既推測係正確。

而且……

……

……

……

我唔夠膽踏出呢一步。

擔心破壞左而家既關係?

可能喇。

但唔係最主要既原因。

我呢種人渣,同Kitty姐姐一樣……

……

……

……

有資格得到愛情咩?

或者……

當我同Kitty姐姐一齊,我先唔會背負罪惡感。

其實究竟秋兒姐姐點諗?

其實佢今晚既反應……

雖然我唔敢推斷得太多,但其實大表姐講既野都有可能……

只係……

我都係覺得自己唔配出手……

唉。

唉,今日發生既事情太多。

連波都輸埋,冠軍又冇左……

連續瘋狂射精兼踢完場咁重要又刺激既比賽,我都真係好攰……

秋兒姐姐既事……

都係訓醒再算……

(待續)
來了
推推
第時阿熙會唔會就係同kitty姐姐一齊
Push
睇ocamp 故就知結果
加速再加速
唔該
係咪嗰次熙仔保護秋兒 比人打到仆街嗰次
睇返結局最後新娘係教師 咁睇唔似Kitty
秋兒似教師feel 但好似記得阿熙話日後會對唔住佢
唔知有冇記錯
喂 唔好劇透啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞