我和鄰居大姐姐的故事(15)

1001 回覆
253 Like 3 Dislike
真係搞事
懷疑老豆知但唔踢爆你
老豆:想當年我同你老母⋯⋯
推推
推呀
自從佢同亞朗合謀事件失敗之後,都自知冇晒市場啦...
直接色誘
推推
收埋條女幾日喺房,唔爆鑊似乎都冇乜可能。樓主今次點都俾啲教訓熙熙啦!
點都有啲蛛絲馬跡
希望秋兒快啲屌9熙仔
邊隻屌?
黑面、無語、凌厲眼神,都夠呢條死靚仔受了!
死港女吖嘛
公主病發作
好快就知係唔係……
應該冇咁刺激
推推山區巴
佢而家用都太遲

好難想像凌厲眼神既秋兒
三百八十一

「咁你快啲開冷氣喇~好熱啊。」鄭穎琳搖一搖我本來用黎掩住佢口既果隻手掌。

唉屌,我屈服了。

再講,你地估我真係鐵人咩,其實我都覺得熱,不過諗住幫老豆慳得一蚊得一蚊啫。

既然老豆都話冇所謂,咁我就唔客氣喇。

於是我爬落床,起身去開冷氣。

咔嚓。

「嘻~咁先係架嘛,啱啱熱到我係咁扎醒。」鄭穎琳笑笑口。

唉屌,唔好再出聲喇。

「訓喇。」

「嗯。」

「但係聽朝我地真係要諗下妳之後點架喇。」總唔能夠響我呢度無止境咁住落去架……

我唔想係咁經歷啱啱呢啲驚嚇場面呀。

「哼,聽日先算喇。」我以為自己已經夠小學雞,點知我隔離呢條女仲恐怖……

聽朝早小小叫醒埋鄭穎琳起身睇下點喇。

上次係點送走Ada既呢?可唔可以參考下呢?

……

……

……

啊,條死賤種好似係訓醒左就自己走左,連幾時走我都唔知。

唉,船到橋頭自然直。

*

呢一晚即使我開左冷氣,但其實都唔係訓得幾好。

因為鄭穎琳既關係?

驚佢比老豆發現?

定真係擔心佢同屋企人既關係修補唔到?

定真係唔捨得佢過英國?

唉,難為佢仲訓得咁淋,呢條港女真係比人寵慣壞晒,乜野都唔去擔心……

唔?

……

……

……

正當我下意識擰一擰轉頭想望下鄭穎琳既時候……

人呢!?

呢一嚇我真係非同小可,嚇到我成個彈起左,然後望下個鐘,先係凌晨四點幾,佢唔係就咁粒聲唔出走左下嘛?

佢唔似會好似Ada咁喎?

我即刻望向床尾,明明鄭穎琳個大背囊仲響度吖,咁佢究竟去左邊?

……

……

……

仆街喇。

一陣不祥既預感由我心入面湧……

同一時間……

「嘩!」鄭穎琳既叫聲突然響房門外響起!

「嘩!」

冇錯,係唔止一把聲。

仆街,點解老豆都會叫埋一份架!?

我即刻成個人彈落地打開房門。

……

……

……

我最唔期待既畫面出現了……

我老豆同鄭穎琳響廁所門口撞到正,嚇到兩個一齊鳩叫起黎……

*

「……」

「……」

「……」

我、同鄭穎琳兩個坐左響廳既梳化上面,老豆就搬左張凳坐響我地對面,大家不發一言。

老豆板住口面,鄭穎琳就低頭紅都面晒咁好似好緊張咁,我自己就睇唔到自己係咩表情。

屌。

「係咪有人應該解釋下而家發生左咩事?」老豆打破沉默開口問道。

「呃…」我一時三刻都唔知點解釋好。

「……」鄭穎琳偷偷地望住我,但冇出聲,好似有啲緊張。

「首先,呢位係……?」老豆見我唔出聲,於是轉而向鄭穎琳開口問。

「你好Uncle……我叫做鄭穎琳……」鄭穎琳一路講一路側側地頭偷望我,最後再望返老豆:「你可以叫我穎琳架,我爸爸媽媽有時都會咁叫我,不過就多數叫我細妹,因為我有個家姐……」

喂,夠喇夠喇,做咩好似見家長咁自我介紹……

「妳係熙熙既……?」老豆望住鄭穎琳既表情時稍為寬容,冇啱啱望我果陣咁凶狠。

喂,我先係你個仔啊…

「嗯,我係余正熙既…既…既…」講到一半,鄭穎琳又偷偷地面紅紅咁側頭望住我……

喂頂,唔好咁既表情望住我!

好易令老豆誤會架!

……

……

……

其實又好似唔係誤會……

老豆見鄭穎琳係咁「既…既…」但又講唔出口,於是打斷佢,一臉疑惑地問:「女朋友?」

「哇!係朋友,朋友!!!」我急忙開口澄清:「普通朋友!」

啊!!!老豆,你真係誤會晒喇!

鄭穎琳一副受傷既樣望住我。

喂,妳由第一日同我一齊就知我係唔會承認我地呢段關係架喇喎,妳唔係呢個時候反而要我響老豆面承認下嘛!?

就響呢個時候……

啪!

(待續)
條女都唔知係咪特登嘅
推推
啪係乜事呀 老豆打仔定有人開門
都唔知葉開熙做乜鳩 對住呢條女心軟等於自己攞屎上身
唔該老豆爆埋秋兒知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞