我和鄰居大姐姐的故事(15)

1001 回覆
253 Like 3 Dislike
貪威識食
做愛做的事!
綠茶巴
有啊
都係
同冇乜物質享受
唔知Kitty姐姐去左邊呢
三百七十八

鄭穎琳見我唔受威逼,於是轉為利誘同色誘。

……

……

……

屌,佢真係好撚醒。

雖然只係同左我一齊四個月左右,但佢已經摸熟左我,知道點引我落搭。

「嘻,你唔準反口架!」鄭穎琳笑咪咪地道。

佢雙眼雖然仲係紅腫緊,但笑起黎真係好靚好可愛。

「啊,我send個message返去話今晚唔返去食先。」我拎出手機,send左個短訊比秋兒姐姐。

‘‘今晚唔返屋企食’’

‘‘好’’

隔左幾秒,秋兒姐姐又send多個短訊過黎:‘‘同朋友去玩? ’’

估唔到秋兒姐姐打字都幾快。(我果陣完全冇諗過點解。)

“係” 為免講多錯多漏口風,我都係唔好講太多野。

“小心啲,唔好太夜返黎吖

“知道”

打完之後我收返埋個電話:「搞掂!」隨即拎起個menu打算睇下邊樣最貴就叫黎食。

「嘻嘻。」鄭穎琳笑意盈盈咁望住我,完全忘記左自己應該為左離家出走同去英國讀書既事煩惱。

*

食完兩餐之後準備返屋企,我先開始覺得收留鄭穎琳響屋企呢件事其實有難度。

第一,我要唔比人發現咁將鄭穎琳偷運返屋企。

如果淨係計三姑六婆既,呢樣野本身唔算太難,因為只要夜小小返屋企等班八婆倒完垃圾基本上佢地就唔會再出黎八卦。

但而家難度在於今日秋兒姐姐今日冇去讀書會,而且就算佢去讀書會都唔會太夜返,加上我最近返黎既時候秋兒姐姐聽到開門聲都會打開門同我吹下水,我要小心快速又冇聲冇息咁將鄭穎琳送入屋先得。

第二,希望今晚個保安好似平時咁hea,唔好撚check訪客資料,因為夜晚人流少咁多,我驚佢真係屎忽痕睇到鄭穎琳呢個生客再check鳩佢。

不過呢個應該唔難。

除左新年要逗利是,班屋邨實Q都唔做野既。

第三,唔好比老豆發現。

雖然Ada當年有上過黎過夜又冇比老豆發現既經驗,但鄭穎琳同佢唔同,佢係一個嬌生慣養既死港女,一陣響我間房發脾氣鳩叫咁點算?

唉屌,開始想反悔添。

唯有見步行步喇。

*

越近屋企,我就儘量同鄭穎琳保持距離,淨係叫佢響我開樓下大閘既時候跟緊小小入埋黎,驚有同學認到我地。

我為左以防萬一,連樓下大閘密碼都比埋佢。

第一關好輕易就過左。

因為我同鄭穎琳入大閘既時候林伯訓撚著左,完全睇唔到有生客入左黎。

啊,係我擔心得太多。

第二關先麻煩,我出𨋢果陣同鄭穎琳道:「妳留響呢度等我一陣。」

「嗯。」

我響等𨋢大堂轉角望一望條走廊,確定冇人先至同鄭穎琳細聲講:「跟住我喇,細聲啲啊。」

鄭穎琳好似睇緊笑片咁捂住咀點點頭。

我地兩個攝手攝腳好似做賊咁樣行到去自己屋企門口,我再輕手輕腳咁打開門,心入面仲要祈求希望唔好比秋兒姐姐聽到任何聲音,仲有班三姑六婆千其咪出黎倒垃圾。

輕輕、慢慢咁開門開閘都用左成幾分鐘,終於平安開到門入屋。

「好野~」鄭穎琳一入到屋就高呼,成個人撻落梳化上面。

「喂,我未關門架大小姐!」我拿拿淋將大門關上,驚比住對面既秋兒姐姐聽到。

「我拎個背囊入你間房先!」鄭穎琳根本冇理過我就走入我間房。

雖然唔係第一次上黎,但過夜就真係第一次,所以鄭穎琳顯得有啲興奮。

屌。

佢真係當正響自己屋企咁,我真係驚老豆返黎既時候會穿煲。

啊,我都快啲要過秋兒姐姐屋企話佢知我返左黎先。

一陣佢以為我未返到又話要落街搵我就麻煩。

我走入房,見到鄭穎琳已經坐左響我張床度,仲響度睇啱啱買既雜誌。

嘩屌,真係當正自己係女主人咁款。

「我過一過對面搵我家姐先。」我好快咁換左衫褲,一邊向鄭穎琳說道。

其實全校同時識我同秋兒姐姐既人都知我地係住對面同類似姐弟關係。

只係……

冇人知道我鍾意秋兒姐姐啫……

所以鄭穎琳都不以為然,隨口道:「好啊。但你快啲返黎喎,我一個人有啲驚……」

「哦。」我隨口應道。

阿姐妳仲大我兩年,驚乜撚啊?

正當我想離開之際,鄭穎琳又問:「可唔可以開冷氣?好熱啊我。」

「唔得啊,會比老豆發現架。」我直接拒絕:「妳開大啲風扇或者除衫咪得囉。」講完我頭也不回咁走左出去。

(待續)
穎琳bb呢個計時炸彈今次應該爆梗喇
推推
感覺㯋琳會除衫鬧事
今次應該玩出禍啦
sms 打字快,係咪暗示成日同Jonathan msg
好似今次係第一次係屋企扑野個陣 秋兒都係屋企
熙熙唔返屋企食,髒拿墳上門食秋兒
推推
推牙
推推推
bomb!
山區巴

點鬧法先
上得山多終遇虎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞