我和鄰居大姐姐的故事(15)

1001 回覆
253 Like 3 Dislike
俩仔爺四四六六拆掂佢,點都好過叫秋兒姐姐幫手看管住個小學雞掛...
老豆打仔啦
畀我都摑,無端端同個「普通朋友」同床共寢成何體統
劇情大推進
老豆之後就會輪到秋兒姐姐知道
今次點拆
條女真係好煩
葉巴 啱啱subscribe咗你penana 好好睇 想問仲有大概幾耐會完想見到秋兒同大麻一齊
推推推,推到葉巴加更!
一日追晒不過個男主角真係好撚仆街
睇完Ocamp故淨係想講句:樓主我屌你老味 淇淇真係好撚慘睇到熙熙分享自己過去果一度個心拿住痛
推推
準備出
其實結局同邊條女一齊都有可能
加更條件響一樓,我等緊你地咋嘛
PNN Tier 3進度我諗去到70%左右
死港女嘛
講左就拆唔到唯有認衰仔
準備揭曉
比自助餐收買左
三百八十二

嘩,好痛!

我頭頂一陣痛楚!

有一刻我懷疑係黑熊埋伏左響我屋企,然後睇錯我係John仔所以向我使出黑熊之拳!

但我睇真啲,原來係老豆!

「衰仔,唔係你女朋友會又著你件衫訓覺,又匿響你間房?」老豆怒道。

「咁唔想比你發現,梗係匿響我間房架喇……」我摸住頭頂一臉無奈地道:「佢又冇帶訓覺衫,我咪借我件衫比佢囉…」

我講既都係事實吖。

老豆望住我,再望一望鄭穎琳,問:「係咪咁?」再補充多句:「唔駛驚個衰仔,我幫妳主持公道!」

「老豆!」你幫外人都唔幫親生仔!

鄭穎琳妳條港女咪亂黎!

不過鄭穎琳默然半响,唔知係咪諗返起自己只係淇淇既後備(佢以為咋!),然後再有啲可憐咁點點頭。

……

……

……

老豆疑惑咁望一望我地兩個,再道:「咁算,不如你地話比我聽而家究竟係咩一回事?」

我為左唔好比鄭穎琳有機會亂講野(唔理有心定冇心喇),所以搶先將成件事講啲唔講啲咁話晒比老豆聽。

不過我將我同鄭穎琳既關係講左成普通朋友,而貪威識食同扑野果啲部分更加係完全skip晒佢。

老豆聽完之後首先第一樣野就係對住我講:「熙熙你今晚訓廳。」

「下?」

「下?」

我同鄭穎琳幾乎係同一時間「下」左出黎。

「點解我要訓廳……」嗚…點解要咁做……

「你地孤男寡女共處一室,一陣發生左咩事我點賠返個黃花閏女比穎琳既爸爸媽媽?」老豆語氣有啲重。

「老豆,鄭穎琳都比我搞過唔少次喇,唔好叫我訓廳喇。」

……

……

……

呢句梗係唔講得出黎喇!

老豆真係以為我仲係青頭仔黎架。

況且既然佢語氣都有啲重,比佢知道左我搞過鄭穎琳可能會好撚大鑊。

「唔緊要架。」鄭穎琳都急忙道:「我同余正熙一間房訓都ok架。」

老豆再疑惑咁望住我地兩個,半响才道:「唔得,我話唔可以就唔可以。」

其實老豆……

要搞既話你未發現鄭穎琳之前我地已經搞左喇……(事實上真係搞左……)

仲有乜撚野黃花閏女……

粵語殘片咩…

屌。

……

……

……

冇錯,我全部都係唔夠膽講出來的。

「但係……」呢句係鄭穎琳講既。

「唔好但係喇。」老豆既語氣斬釘截鐵,完全冇價講:「穎琳妳返房休息先,聽日一早我陪妳地返屋企。」

「下?」今次到我驚訝:「我地?」

鄭穎琳都刷一聲咁面如死灰。

老豆點點頭:「你都一齊去。」

「點解呀…」我問:「仲有,老豆你唔駛返工咩…?」

屌,唔撚係呱?

叫鄭穎琳自己一個返去咪得囉。

「要,但請幾個鐘假囉。你個衰仔,你同佢兩個返去既話,人地父母一陣報警話你拐帶佢地個女,你就真係大鑊!」老豆好嚴肅又補充多句:「同埋一陣你地冇返到穎琳屋企唔知去左邊既,我點同穎琳父母交待?」

都冇人叫老豆你交待…

不過老豆個樣咁嚴肅認真,我都唔敢逆老豆意思,唯有死死氣地道:「哦。」

「下…」鄭穎琳擺明唔想返,向我露出求助既眼神。

「啊,但係人地爸爸媽媽未必響屋企架喎,可能返左工呢!」我突然諗起呢樣野。

「我地早小小過去!而且個女唔見左仲諗返工咩!」老豆話:「佢地真係咁早都返左工既,我陪你地等到佢地放工返黎!」

然後老豆望向鄭穎琳,語氣稍為緩和:「好喇穎琳,妳入房訓先。」

鄭穎琳雖然唔想,但老豆咁堅持佢都冇辦法,唯有好唔情願咁返房:「早抖喇余正熙、余叔叔。」

響鄭穎琳入左房,我心入面竟然有種鬆一口氣既感覺。

擔心係仲有既,但畢竟今次離家出走事件,雖然唔算好圓滿,不過總叫解決左件事。

「老豆,你都去休息下喇,你都返左成日工。」

「等陣先。」老豆一臉嚴肅道:「熙熙,你都唔好訓住,我仲有野要問你。」

見到老豆咁嚴肅既樣,金翅仆街鳥。

(待續)
抵啦葉開熙
你老實答老豆 到底有冇扑到佢 扑還扑呀 記得帶套呀
熙哥老竇點睇都唔似咁開明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞