我和鄰居大姐姐的故事(15)

1001 回覆
253 Like 3 Dislike
今個星期日前喇

結婚之前佢會比老豆打死

熙熙唔是我
不過佢唔係不育啊,佢咁耐以黎淨係中出過Kitty一次(唔計長州果次Kitty食左藥),其餘唔係外射就帶套,所以暫時未中招
山區巴
平排喇
星期日前
文呢
多謝你支持
秋兒應該唔會喇,特登唔寫
Jonathan諗緊,可能會寫,但未決定
就暑假架喇
綠茶巴
係架
不過兩個對佢既感情其實係唔同
佢天賦異澟!

三百五十三

「呢場係今季尾二既一場既比賽,亦係我地最後既機會反超前南○上榜首。大家記住,我地今日黎,係要全取三分既!」開波之前,我地一班正選球員響自己半場圍圈打氣既時候,隊長熊輝大叫:「贏左,我地就榜首!」

「流○!!!」大家鳩叫。

所有正選球員散開。

「喂,醒神呀!」白卡必拍一拍我個頭:「你個樣咁攰既?啱啱屌完閪黎呀?」

我個樣唔係攰,係黑面啫。但佢其實講得啱,我真係啱啱屌完閪黎。

「係呀係呀…」我推鳩佢:「屌你個閪呀!你係都同達叔講喇,佢都仲係頹到成個乞衣咁!」

其實都成五個月,但楊舒達仲未從同Ada既分手創傷入面走出黎,甚至會影響到佢踢波既表現。

有時踢得好好,但有時又會踢到好差,狀態完全唔穩定。

「哎呀,皇上~唔好咁猴擒~」屌,阿必又扮女人:「奴婢已經係你既人…皇上你今晚想點玩都得…」

屌,好撚嘔心。

「踢波喇屌你。」

「嘻,咁奴婢就洗乾淨個閪等你喇~」

屌,我真係想打鳩林必才。

*

你問我啱啱先同大表姐大戰連場完,會唔會攰?

其他人唔知,但我就應該冇乜影響。

我個心情響開波之前的確有啲受到秋兒姐姐出席個讀書會影響,不過我係專業既球員,上到場就會完全專注落個比賽到。

所以今場波我都輕鬆入到兩球。

但…而家既比數係二比二。

我地一度領先兩球,但又比南○連入兩球追平。

問題唔係出響我度。

正如我之前講過,楊舒達下半季既狀態因為失戀既關係,所以非常飄忽,但因為佢實力真係勁(港青正選喎),所以陳sir都係放佢踢正選。

楊舒達如果係場場都踢到pat屎咁既話,陳sir肯定會棄用佢一排先,偏偏佢又唔係,佢可能踢兩場好波,之後又踢三場閪波,但我地係青年軍既班霸,所以佢既失誤都冇乜直接令到我地輸波,係有時失多一兩球。

好過十幾年之後曼○既麥龜先喇。

但係唔好彩既係,今場既對手唔係弱旅,係我地既直接競爭對手南○。

佢地今季甲組大灑金錢,連帶青年軍都招攬左唔少能手。

講團體合作,佢地未必夠我地黎。但係個人技術,佢地絕對唔差得過我地。

一個失誤足以致命,何況兩個?

楊舒達一次解圍踢空氣,比陳韋拿截到之後單刀射入;而另一次就係角球佢冇mark人發鳩緊夢,結果比陳韋拿輕鬆梅開二度兼追平比數。

由於南○而家響聯賽積分榜領先我地一分,如果以而家呢個比數完場既話,雙方就各得一分,聯賽榜既排名冇變,佢地仲係領先我一分。大家響最後一場既對手都唔強既情況下,我地都係會失落冠軍。

比賽已經黎到補時階段。

阿必響禁區頂放個冷箭,比對手門將救出。

角球。

似乎已經係我地最後既機會。

如果呢場比賽贏唔到既,我地都係好大機會贏唔到冠軍,所以連熊輝都入埋禁區。

阿必負責開呢個角球。

佢係我地呢一輩既球員當中,開死球既技術係最好既。

南○就全軍退守,連陳韋拿都返左入禁區。

阿必深吸一口氣,開出呢個可以話係全場最關鍵既角球。

啪!

個波飛到半空。

爭高空波頂頭鎚唔係我強項,所以阿必呢球波係斬比遠柱既盧家顧!

但佢比豪歌mark到好實!

咦…

個波個軌道……

係斬比後面既楊舒達!

呢個時候佢竟然無人看管!

南○防守上面一個好大既失誤!

達叔,你立功既機會黎喇!

相宗豪見走甩左佢,即刻衝過去補位,但似乎為時已晚!

達叔!

佢竟然……

冇反應既!?

我同我啲隊友呆晒咁望住完全冇動作既達叔……

個波就係咁漏左出橫邊界外……

……

……

……

唔係!

相宗豪衝左埋去個波度!

而差唔多同一時間,陳韋拿已經起動!

最大鑊既係…

……

……

……

我地十一個人連埋熊輝都仲響禁區入面!

(待續)
100正皮加更:

今個星期日前
竟然會係達叔累事
Push
達叔敢唔敢跑返去last man tackle救全家
如果真係達叔累事 熙仔一定屌爆佢屎眼或者搵Ada出火
主角光環

葉開熙九秒九跑返去白界鏟走個波
球星介紹表姐俾達叔啦,兄弟嚟㗎嘛。
突然抽麥麥送水

今次變達達送
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞