【我與你不曾相見,但請你就此安息】《殺手榜》

971 回覆
314 Like 4 Dislike
墨巴故留名支持
正皮加速
重大事情??????????

重大事情是今天冇文

重大事情是今天冇文

好,一陣再出

幾時有
如果都係未講咩事
結果都係未講咩事
宣佈
重大事件是:

今年書展我依然會有簽名會,但下年應該就不會有了,因為我想要休息一下,所以未被我簽過的書都可以帶過來(糖果、陽光、背叛者),我順便給簽埋。
.
時間:7月22日,18:00(星期六)
.
未來幾日會再更新!感謝各位支持!
留名
新讀者留名 去睇埋之前啲故先
可唔可以變左每日出一更
可唔可以變左每日出一更

今晚盡量搞掂啲野出文 唔好意思各位
可唔可以變左每日出一更

今晚盡量搞掂啲野出文 唔好意思各位

幾夜都等你
我不知道郭生叫我去陪他喝酒有何用言,只是我到了他指定的九龍公園後,他在一座亭子中,獨自喝醉。

我走到他面前,臉頰已經喝得通紅的他,只望了我一眼就叫我坐下。

「大白天就飲醉,毫無意境啊。」我坐到亭子的石椅上。

公園中鳥語花香,景色清憂,就是郭俊龍此醉人,把這一切一切都弄得相反一樣,與整個世外桃園格格不入。

「到最後‧‧‧我都只係一個得唔到意中人所愛嘅人,而派兇佢殺死佢愛人嘅人‧‧‧‧‧‧我咁做‧‧‧真係證明我輸得好徹底。」

「輸喺邊?」我問。

「我要用殺人嚟阻止佢哋相愛‧‧‧我仲唔係輸咗?」郭俊龍抬頭望我,再望望自己雙手:「我有能力嘅‧‧‧‧‧‧就應該自己去搶返kay‧‧‧」

「不過你都知自己冇能力。」我說。

「‧‧‧」

「殺令已出,除非目標人物死亡,否則你唔可以阻止到我追殺佢。」這是身為殺手專業的原則之一。
試下改改文筆風格寫下先
試下改改文筆風格寫下先

咁就要加更啦
「醉酒真係會鬧事‧‧‧」郭俊龍苦惱地按住前額,面色深沉:「我都依刻都相信唔到‧‧‧‧‧‧自己真係請咗個殺手‧‧‧」

「殺手從好耐以前就存在,我只係微塵之中嘅一顆。」就正如天上的繁星,我只是芸芸眾生之一。

閃爍著跟其他的星,不一樣的光。

「‧‧‧如果我個陣成熟啲,或者世界都變得唔一樣,我同kay都可能一齊緊‧‧‧‧‧‧同自己嘅初戀一齊,係幾美好嘅事‧‧‧」

「你啊,經常飲酒?」我問。

「係‧‧‧」

「唔。」我點頭,說:「同我一樣,你都應該因為情傷痛咗好耐,痛到幾乎已經麻目?」

「所以我好鐘意酒醉嘅感覺‧‧‧‧‧‧」郭俊龍「嘖」笑一聲,遠眺著亭外樹上的兩隻鳥兒:「因為鐘意一個人唔愛自己嘅人更加痛苦。」

「嗯?至你都仲有機會同佢講我愛你。」我往往內心越是苦澀,臉上就硬是擠個微笑出來。
100年後v14都仲存在
姐係最後zw都係消滅唔到v14
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞