【我與你不曾相見,但請你就此安息】《殺手榜》

971 回覆
314 Like 4 Dislike
加速
見我愕然的表情,他便邪氣地面帶笑意:「人間兵器‧‧‧下次再見。」說罷,他就掩住刀傷慢慢離去。

因為下身麻痺而無法繼續追擊的我,則透過餘下的腳力帶點虛浮地回到房車中,被躺在後座上休息。

「你真係險~」那司機說著,便開車。

「下半身郁唔到‧‧‧」我說。

「依家帶你去睇黑醫。」

我望向倒後鏡中的司機,發現他是一個面相俊俏的男生,他就是子丹派來的人?

「子丹派你嚟?」我問。

「嗯~我叫毛雲,因為你經理人通報咗俾我哋協會聽,你有兩個目標人物未落手之前就死於他殺,而我哋派人去調查後發現係「八荒極殺」所做嘅事~基於「殺狗會」俾咗一個重要任務你,所以我哋都有必要儘可能保護你~」

「‧‧‧點解佢哋知我其餘兩個目標人物嘅資料,仲有要搶先一步殺咗佢哋?」

車終於駛出了停車場。

「可能係挑釁~?」毛雲挖一下鼻孔,然後用手指彈到出車窗外:「總之大概已經確認,「殺狗會」入面有內鬼,因為一般人係唔會知道協會內部派遣嘅任務,可能係有二五仔幹部。」
墨巴
仲有無文
到完故個日,會唔會所有黑沙啲公會名出晒黎
故事時間線在 女童軍中六開始
仲有無文

聽日出多啲 現在夜了
到完故個日,會唔會所有黑沙啲公會名出晒黎

推post
墨巴真係信心保證
墨巴真係信心保證

什麼保證?
墨巴真係信心保證

什麼保證?

好故
墨巴真係信心保證

什麼保證?

好故

感謝
「點解選擇嚟沙灘住?」我望住其牆上掛著的照片,上面都是毛雲他在海上捕魚的相片。

「冇乜人會咁問。」毛雲覺得有點點訝異:「因為夠輕鬆呱~」

選擇以環境來減輕自己的壓力嗎?原來如此。

士多的內部不大,但說得上五臟俱全。門上掛住一些海洋動物的小玩具、沙發與電視距離只有幾步近,牆上隨了照片還掛著多塊滑浪板,似乎毛雲他的性格都比較傾向自由,喜歡無拘無束。

「聽講你係個老殺手?」毛雲把一張摺椅放到我面前,坐下:「搞乜身手咁不濟。」

「我諗係‧‧‧‧‧‧無出手幾年,動作稍為一大都好似扭傷腰骨‧‧‧」我按一按腰部位置。

「哈哈哈哈哈~」毛雲給我一個可行的提議:「你試下去Gym Room健下身?」

「Gym room?」

「係啊~健身室,出一轉鬧市都有幾十間,喺個到鍛鍊番體能係最好選擇~」毛雲喝一口剛才自己調配的黑冰咖啡:「呼~正。」

「健身室我一次都未去過。」這種地方,我也遇過不少街上推薦員介紹我去。

「咁就更加要試下。」毛雲拍拍我的膊。
pish
lm
俾d掙扎我
墨巴 幾時出個戰鬥力表?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞