【我與你不曾相見,但請你就此安息】《殺手榜》

971 回覆
314 Like 4 Dislike
墨巴好cute
唔好意思 我份人好生硬 唔識笑

我發覺你好似硬係要露齒
但上年無露就好似黑面
墨巴好cute

咁恐怖 我肥柒毒撚來

我發覺你好似硬係要露齒
但上年無露就好似黑面

嗯 改進緊
一陣出文
有文
無合照,但係有影墨巴個樣
做返自己咪得,使乜扮笑
已經唔記得霸天係邊個

冇出過場

將霸天係頂點打敗,應該係ZW吧。
咁即係原頭號特工?傲家?

之前好似傲家有個人叫霸
墨巴好cute

咁恐怖 我肥柒毒撚來

今年型咗 咪鬼駝背會好好多

我發覺你好似硬係要露齒
但上年無露就好似黑面

我兩年都係黑面
「我哋應該都會有槍用?」我望住資料上,目標專用槍械的照片。

「我哋會分配一把手槍俾你同莎華旁身。」樂皮攤手解答,很有說話姿勢:「因為你哋始終係前線人員。」

「‧‧‧咁你負責?」

「我同唐笑會後援你哋。」樂皮搭住身邊的上官唐笑。

「例如會提下你目標人物去到邊之類!你哋就要好似電腦人物咁聽從我哋指示去做!」上官唐笑答。

「呵欠~」蔓珠莎華困倦地掩口:「總之就係唔洗用腦~?」

「我哋四個人喺四個位一齊拎枝手槍射佢‧‧‧佢點都死啦呱?」我疑惑地提出。

「但你哋所有人最終都係聽從我指令,明白?」子丹一句話,打斷了我們眾人的吵鬧。

會議結束後,我們各散東西,行動定於今個星期下午,地點到時再說。同時間,我們卻沒想到另一股勢力,正在暗處妁鮮紅的目光凝視住我們。
做返自己咪得,使乜扮笑

咪係

第五章──頭目戰 ‧ 紅色閃光

我把接下「殺狗會」委託的事略略跟Agnes說了一下,她沒有什麼反應,只是默默地點頭。

我說,賺到的錢都歸你,分數都歸我,怎地一點高興的心情也沒有?她聽到這句後,只是無奈地淡淡而笑,提出今晚不如吃火鍋。

吃火鍋是一件很「團圓」的事,因為多數都三人成行,而我跟Agnes都似是被世界遺棄的人一樣,身邊就只餘下對方,卻跟對方不太熟識,始終一直以來只是工作關係,所以我便趁今晚在海鮮火鍋店借機會認識下眼前的她。

我們坐在樓上火鍋店的廂座,冷氣好像吹得有點猛,靠近玻璃窗的我們都見到霧氣呈現上面,模模糊糊的看到街道外一綠一黃的招牌電燈,

「先生小姐隨便叫啊~」火鍋店女職員把一張紙給了我們,讓我們填寫。

望住提著紙認真凝視的Agnes,感覺有點像初初相識的同事一起去吃飯一樣。

「喂,我一定要有雞子‧‧‧‧‧‧」我隨便開句腔,以低沉的聲線打破僵冷氣氛。

她抬頭望了望我,摸不著頭腦地搖一搖頭,繼續填自己想吃的。
做返自己咪得,使乜扮笑

咪係

繼續冰封自己塊臉  今日笑咁鬼多次搞到有啲抽筋
Agnes把紙交走後,我與她的目光、視線都好像彼此交錯,都搵不到一個地點定下來,辛苦極了。

人與人交流真的辛苦得要死,我果然還是跟死人交流好了?

「Dededede‧‧‧‧‧‧」手機震起來。

「啊,」Agnes意想不到的抬頭,望住了我:「你呢種人都會有人搵?」

「咩意思‧‧‧」我接過來電,熟識的聲音再度傳入耳中。

「哇~~疚哥,打邊撈~~」是毛雲他。

這傢伙整天待在自己的西貢士多沒事做嗎?居然打給我了。但說起上來‧‧‧他在我旁邊嗎?怎地他知道我吃火鍋的?

「你喺隔離?」說話的同時,我望望店內周圍,不見他的人影。

「唔洗望啦~我仲喺西貢。」毛雲喝一大口可樂般,打了個哆嗦:「我用手機嘅定位追蹤~見到你去咗間邊爐店。」

「定‧‧‧定位追蹤‧‧‧‧‧‧?」

「一種我可以任何時候知道你喺咩位嘅裝置~冇架喇,我一世都跟住你。」

「‧‧‧‧‧‧咁你打嚟目的係咩?」我又問。

「無‧‧‧有啲孤獨先打嚟搵下你‧‧‧‧‧‧」

「居然係依啲小事‧‧‧‧‧‧」聽罷,我果斷收線。
留名
墨巴好靚仔
記得要繼續寫十少年呀
追文先
終於live返
留名
墨巴好靚仔
記得要繼續寫十少年呀
追文先

多謝支持
到所有食材上檯後,我跟Agnes就更加沒話要說,都是先顧著填飽自己腹部,對方一眼都沒瞧過。

不過這樣反而挺好嘛?自自然然的。

當我們吃得起勁,已經過了半小時多都未止住一日之餓的我們,有個人莫名地走過來我們那桌打了聲招呼:

「Hello~!」

我轉頭望去,對方髮型朗逸、啡色的,穿住一件長袖厚外套和牛仔褲,整潔非常。

「你係‧‧‧」我說到嘴邊就收了口,因為我視線移上到輪廓那邊才發現是幾分鐘前給我強行收過線的毛雲:「你點會喺到‧‧‧‧‧‧!?」

「無錯~右疚大哥你嘅智慧管家,毛雲。」他像跟我們很熟的,說也不說一句就坐了我旁邊,按住小腹無奈又帶點笑容地說:「哈哈哈~咁啱經過附近諗住一個人打邊爐,估唔到你都喺到。」

我愣住:「‧‧‧‧‧‧」這傢伙剛才不是還在西貢嗎。

「喂,你啲同行啊?咪叫佢坐低一齊食囉。」吃得兩邊腮子鼓鼓的Agnes,望住毛雲、眼神帶點看穿的感覺:「反正你都係想我咁講,哈哈哈。」

「唯有係咁啦~反正咁啱撞到。」毛雲真的不知厚顏無恥地坐下來,舉手叫侍應:「唔該~!加多雙筷。」

「你個妹?」毛雲望住Agnes,向我問。

「我經理人。」我答。

「經理人制度唔錯啊~好過子丹以前成日都係獨來獨往,佢發生緊咩事都唔知。」毛雲搖一搖頭。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞