蔡子強:民主運動不離妥協 「30年一事無成」錯誤認識累事

983 回覆
117 Like 898 Dislike
30年前中國應向香港妥協
搞咗咁多年都成pat屎咁 成功爭取咗啲乜
人哋唔郁你係想你配合做埋戲咋 仲以為自己好醒咁
如果唔係有本土派 香港都一樣只會沉淪落去咋
64因為戈巴卓夫訪華 大把記者係北京
依家輸左d咩?
咁你同英國講,佢地怕
果然係連登入邊最冇腦嗰班,難怪你哋一事無成
自己無知狂妄,偏偏覺得自己知天下有能力去做決策
連登有唔少具有獨立思維有頭有路嘅人
唔會好似你班傻仔咁日日喺度叫囂留言發洩情緒
不過其實我都唔好講咁多
睇你呢種小丑喺度發洩情緒怨天怨地都係一種樂趣你搞咁多嘢都係害死你自己同你身邊嘅人,真正有能力嘅人你估真係可以俾你攬炒?
飯民比人連根拔
兩年就輸突。
大支膠玩左三十幾年一事無成
到而家仲要死頂
到人地唔跟佢地大支膠路線
試左十年都無就話人輸
我天生人副賤骨頭
又用啲唔知乜春譯名

咁多年都叫開「戈爾巴喬夫」
80年代係叫做戈巴卓夫㗎 , 有冇睇賭俠架, 侯賽因打電話嗰度咪笑鳩陳刀仔同阿星, 話尋晚我契哥“戈巴卓夫”揾我又係冇聽電話
你地臭閪蚑那習近平啲決策

其實伴隨住國安法既其他法例,2019年前都係斬件性式咁慢慢排上立法會個議程,例如國旗同國歌法,你覺得泛民可以拖得幾耐?

有啲人深深不忿只係覺得自己原本嘆世界到2046,依家要提早回歸做香港市好唔開心
由你民主歌聲獻中華個刻已經錯撚晒啦屌你老母
當畀人㩒係地板磨個陣
其實佢係想屌班後生搞事,累到佢依家無左份工,人地本身係大學評時事評到2047先退休
所以我一早屌左,成段Title至重要亦係至仆街係尾2隻字:

………"累事!!"
共產黨會同你玩民主運動
信芝麻會帶領香港有民主,同信天生小兒麻痺教你爬山差唔多啦…
如果你有同對方對等或接近嘅籌碼,傾完大家各退一步,叫做「妥協」;
你冇籌碼,唔敢搵命同佢博,最後你退佢唔退,哩啲叫「屈服/跪低」
都叫左你私訊我
有錢齊齊揾,介紹我上崗,唔好咁獨食
維持唔到佢嘅假象,就係失敗
無撚用嫁
成日衰一次就懶係痛定思痛,之後拿拿林轉跑道
你估你真係好理性咩懶得堅持,無guts啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞