蔡子強:民主運動不離妥協 「30年一事無成」錯誤認識累事

983 回覆
117 Like 898 Dislike
不嬲香港人都大把人打算搵夠就移民
民主廢佬蔡屎强,開始轉軚奶共.....
咁比好鄙視愛國華僑囉,佢地好多真心膠冇冚家離定岸先吹愛国喎
本身中國想食台灣個plan 係work 緊,加上台灣自己都有人賣國。點知香港咁樣搞一搞,蔡英文真係開心到訓唔著
你問左一個上一代根本無諗過嘅問題,最好嘅都已經拎晒,依家尚可以全身而退,又憑乜責難尚會諗下一代如何嘅年輕人
保證唔會有人明明順從但係再呃飯食多20年先死
更加可以加速好似你d咁既人去死
如果蔡子強lecturer 早一兩年講
一定比嗰班所謂本土勇冇當街栗一燒
跟隊滴至軟,以後專責攝位假見證!!!

唔好忘記2019年6月之前香港後生點樣親中,又飲喜茶,又奔跑吧兄弟乜乜柒柒
而家係咪玩俄羅斯練膽大法蔡子強傳比你,你就諗住傳去下一代,冇眼屎乾淨盲,下一代有幾慘?wfc

20年後先死,代表香港嘅下一代會喺比而家更不堪嘅處境開始反抗,或者更有可能係,連反抗都唔使,香港人絕子絕孫,未來唔會有香港人,只會有自古以來嘅中國人。
而家反抗,令世界都仲記得下香港,香港人原來同中國人唔同。香港人有救生艇,叫做有機會保存種子。
你而家繼續奶支,諗住等廿年後班下一代幫你反抗,順便叫歐美接你去退休?收皮啦,外國撚識你Xianggang?

如果你唔係絕子絕孫,而你下一代亦係同齡人嘅異類,當自己係香港人唔係中國人,佢一定會用十倍而家後生對泛民嘅不滿憎恨你
見到成班5毛幫蔡子強含
當敵人都稱讚基本上可以當叛徒
之前果30年辛苦啲
定呢2年辛苦啲
'民主'既定義本身冇分美式中式或俄式。。。
不過形式上經過中央機制篩選過參選人,間接排除某類政見及選民既選擇,咁既選舉對於一個社會內既選民而言就係冇左民主既意義
煮多10年跳都跳唔到
呢條仆街諗住留係中大呃飯食到退休,而家比人提早炒咗,竟然走出嚟埋怨犧牲的手足....帶風向話佢地抵死.....
呢啲人真係衰Q過藍屍.....,一定係鬼.....
都係搵食姐
你係未來人呀, 2047係點你又知, 而家輸清光就真既.

都唔明點解出左咁多看透世事既柒頭, 就算死, 2047死同2021死都差好燃遠喇, 點解要早死廿幾年叫好.
芝麻種就是不一樣,

"淩遲"總好過"電椅"!!
支共今年出口同外國投資中國都大爆升, who pay cost?
因為一路煮緊囉

一路喺度收緊自由中國化你睇唔到?
仲要坑英屬香港落支那火坑
屌佢老母,果班大支那膠,泯蛀蛔龜撚,就算千刀萬刃都解唔到我嘅怨恨
佢依家冇得掛單出糧又賣朵,就用自己相熟妓者放風"係我唔撈乍,anyway,到尾都因你地"累事"…"
你話啫, 當同中國接軌係死, 2047先接點樣差過而家2021就接左先.
定係你地真心雍護國安法, 鐘意早啲實施先.
你咪搞笑啦
兩年前啲野記到錯晒
係激進派Gphone最先話要反送中
仲喺立法會同實Q搏鬥搞到俾人拉咗

班老泛民當時仲十下十下
dq梁游又點計?
林榮基洗頭艇又點計?
坐咗幾多年?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞