蔡子強:民主運動不離妥協 「30年一事無成」錯誤認識累事

983 回覆
117 Like 898 Dislike
你以為你贏佐,其實支共贏仲多,所謂既贏根本支共就可以隨時收返,假貨來如果支共當年無香港做白手套,坦克埋香港,佢邊有依家咁大
你地臭閪蚑那賤蛆未聽過置之死地而後生依五隻字呀
熱普城應該死全家
秒左,終於搞掂個煩膠
主流係咩
鬼唔知依家香港情況差
不如你講下除左完全唔反抗點避免到呢個局面?
點解仲幻想香港人係正義超人?
反送中只係所有社會矛盾共冶一爐既必然結果:樓價/文化單一/打壓後進/政治無出路/泛民失望
你覺得邊個位可以阻止到成個社會蘊釀左四年既暴淚?想聽下你呢啲理性清流有咩高見
香港人早喺1984年無「三腳凳」嗰一刻開始就應該做19年做既野
即使當年宗主國係英國
不過個時班飯民支那膠玩民主迴歸殺人極權騎劫左民意
你話班仆街冇比共產黨收買邊個信
歷史往往係第一步行錯就註定仆街
而家啲後生囝就要食屎了
後期日日送頭比狗係咩原因呀
成日講談判,但又唔講晒
明明係傾緊全香港嘅事點解要閉門談判,公眾係有知情權,係投誠定係談判都係得你地自己知,點解公眾唔可以質疑你?

舊世代班老嘢玩民主回歸,永續社運,害慘一代年輕人而家仲好意思屌返人轉頭真係夠晒唔要面
呢條垃圾做一世都係高級講師,學術上一事無成,淨係識得閒上電視鳩up,依家仲要扮大佬?
最大籌碼咪97主權移交囉,8964之後都仲唔反枱仲嗌民主回歸,上世代廢老直情係歷史罪人添啦
再多80年?
邊忽安居樂業,樓買唔起,貴賓廳全線收皮。三兩日就放無薪假,經屋升到私樓水平仲要唔比賣。可唔可答下我邊忽好?
十年前仲煮緊蛙,所以唔會有雨革區議會果啲。
有實力果陣就企喺度成碌柒咁。無哂籌碼果陣先知大鑊。講到尾就係唔夠對家玩。

而有實力果陣就係你班撚屌老嘢揸旗。
我唔屌你唔通屌主耶穌基督?
班見好就收撚唔係唔知,而家要食屎,再拖落去,下一代就食更大舊屎。所以佢地一係就避開唔講呢點,一係就好似前幾頁條絕子絕孫撚屌,講到明未來再冇香港人。

呢個其實就係佢嘅隱秘欲望,只要未來香港完全支化,再冇人認香港人,佢就可以心安理得咁將責任推落下一代人度「唔好怪我地當年乜都冇做,你地班後生仔自己都認係中國人」
咁請問我地個籌碼係咩?
我覺得佢講得岩
所以我都唔知香港人算好彩定唔好彩
根本民怨係要疏唔係要堵
泛民三十年黎就係要同港共一齊堵住個民怨
好多社會問題,明明知道,但係唔解決,一味話中共好恐怖,所以要忍
歷史上所有民怨忍到一個點都係會演變成暴力,呢個係社會既必然
明明係親手種下既因,求其講兩句又推得一乾二淨
有跡可循
睇下70 80 90代嘅民主派嘅新聞片就知
班柒頭嘅言論同嘴臉
有香港史嘅話一定要照實寫班柒頭
可以以史為鑑
其實冇
但係好多臭港喱想兩邊
呢條撚屌就係寫照

做下樣返工𢭃10幾萬,dllm
妥協咗咁多年 已經了解咗 諗唔到唔反枱嘅道理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞