蔡子強:民主運動不離妥協 「30年一事無成」錯誤認識累事

983 回覆
117 Like 898 Dislike
收成期怕臨老唔過得世啫
好同意,好多2020年之後中國發生既事都係因為香港2019年既事引起。
成日話咩遲死不如早死
簡單一句,而家一場比暴力本土焦土派騎劫作為主軸嘅抗爭推人去死唔淨止斷送左個班人嘅未來,仲斷送左以前30年嘅努力同埋將來嘅希望,絕望嘅唔係溫水煮蛙,係熱血激情加埋無知狂妄自大搞出黎嘅鬧劇,令人對將來嘅運動失去希望
乜你真信過四方西架???IQ有冇正數??
而家都無人敢提, 搞咁多野最後佢地坐監為乜
自J其說到令我真係笑撚左!!
閘都落埋仲有有咩傾先?
所以你睇下呢班人,仲咁天真以為拖住共就會無事?唔好撚玩啦,中共跟本唔會想保留香港原有嘅野
你不如有啲人性,比啲港豬又好,對民主自由有希望嘅人又好,比佢哋知,香港已經唔係香港黎架啦,帶埋啲仔女,走得就走啦
同民主涂兵,KMT之後民主之父(佢老SP??)之類食緊花生數緊錢掛…
就係讀得中史多先知中國政治𥚃面只有服從,冇妥協
你岩,但出得黎既,本來香港哩一套就唔侵佢地玩,嚴格黎講佢地無打破自己既制度。
蔡生本身都冇老婆仔女

下一代點都唔關佢事啦
理清個因果先,就係泛民搞咁多年越來越衰,先會令到更多年唔再支持泛民去走第2條路
咁你冚家依家應該至少扎緊辮定扎緊腳???
人地有錢移民架,本身打算等到2047 年睇情況先決定走唔走。依家就係因為你班人搞事,令到佢無得享受埋個20年,所以佢依家怪緊人點解要玩得咁盡搞到香港咁
其實蔡子強既意思係你無實力同佢對抗,唔該你地慳d返屋企,你地連同佢妥協既實力都無。
30年既努力?成果大家有眼睇啦

至於將來既希望 ... 你見到d 咩希望,講黎分享俾大家聽下
本嚟可以搵多幾年錢
而家冇了
呢班人絶對係港奸,比林奠呢d更可惡。

自己有幾gap完全唔知
呢隻販民菠蘿龜,原來隨左叻事後孔明選舉磚家,仲係軍事先知黎架???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞