蔡子強:民主運動不離妥協 「30年一事無成」錯誤認識累事

983 回覆
117 Like 898 Dislike
唔會

蔡子強適合啲
頂乜野
垃圾會對家一早夠晒票過唔同法案,只係做下樣有唔同派別

到區議會真係全勝,即係出手整死你
幾年來毫無成績
地位未有躍升
高峰上不成 唯盼愛情順景
成就在平凡裡 那份溫馨
連登仔係美國:古巴直接核平;蘇共唔會同你all in因為蘇想核平北京嗰次都冇同你all in

連登仔係古巴:利用核彈投靠美國

點陷球鏟?
唔該話咩”其實遲早都會發生,只係將下一代要面對嘅問題浮出黎”嗰班收收皮先喇,你夠遲早死喇,又唔見你今日就走去跳樓?
想做下樣拉布,即刻俾人修改議事規條
起碼果時國民教育拖到,on9措施可以反,蘋果立場無事激進派出黎燒垃圾又做到d咩?爭取個個躺平做順民?
其實佢呢個係結果論
如果2014,2019無發生任何事
去到2047時,佢又可能話,民主進展唔到係因為市民冇去極力爭取

又如果2019成功拎到啲嘢
佢講嘅又會係或一番說話

但如果諗番去當時個時間點
我唔覺得當時大家係做錯選擇
邊撚個養到中國咁肥?你地啊柒頭
泛狗喺時事台比人圍屌都算少見泛粉係咪好撚激心
咁如果你話呢兩年活動係勇武主導嘅

咪開咗救生艇比你囉
咁你個 point 係咩, 叫人係2019年咩都唔好做?
咁你而家死咗未?
廿年後香港一樣冇蘋果冇立場冇得批評政府
你睇多廿年黃報會有不同結果?
原來國家大事就係賭下對方會唔會 all in, 上次無代表今次都唔會架啦
民主係咪可以提昇至呢個層次要先定義何謂'顛覆' ‘政權'!
如果係選舉响冇篩選之下建制派贏左大多數,咁係咪'顛覆'? 但現實中舊制度已經令建制/民主派難倒轉到政府,新安排下更加只有前者會係大多數。咁係有民主?
係咩?我覺得而家好成功喎,所有正常嘅人都醒晒
個遊戲規則變咗
屌鳩你班老屎忽la
你後生同有民主嘅英國政府爭取梗係爭取到la
咁撚樣都攞出嚟打飛機
新移民及其後代自稱本土有公共房屋福利,免費教育,享受同樣係香港住咗三/ 四代嘅香港人福利,自HKDSE 每個學生都讀到中六,接受大專教育即使係基層公屋比率不斷上升,資助嘅八間大學入邊公屋基層家庭學生比例不斷上升,而且佢哋全部有得攞Grants 學費有政府交仲有生活費車費資助

點樣唔侵佢哋玩?你見唔見到好多俾人拉去坐監嗰啲都係大專學生,有FD HD ASSO,除咗理大中大仲有好多大學生,同埋搵唔到工作嘅畢業生
國民教育拖乜野,果陣立法會休緊會
政權唔同人命,一個政權提早完結左,個地方唔會消失,而係由另一個政權掌管繼續落去 ... 所以用人命去拎黎做比較完全唔合理
點會無不過係香港人錯過曬
97之後就係班泛民放軟手腳,俾中共係各行各業入侵曬,依家曬冷都無用

成班泛民97前唔搞工會,唔搞社團,無諗過進攻選委同功能界別基本法寫曬規則點玩,你唔嘗試去挑戰佢個制度,成日流於口號根本一開始中共未可以控制到成個議會

如果早十年有雨傘有19年區議會咁,點會冇籌碼
中共都係入到WHO養肥先可以同西方反面
失業的死學棍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞