蔡子強:民主運動不離妥協 「30年一事無成」錯誤認識累事

983 回覆
117 Like 898 Dislike
你學多幾版經濟同統計先出黎乞啦好冇????
佢真係傻得幾膠關
食屎啦

唔扮傻點甩身,又點華麗轉身更上一層????
好轟烈咁死/慢慢無聲地消失
咁你跳樓未?
香港有撚下一代咩 講經咩種子保存更加係多餘
香港人移左民 佢地下一代都會係外國人 唔會再有香港人既集體情懷 記憶 核心價值 純粹只有所謂既血 淨講血統就多撚餘 香港人絕大部份都係大陸血黎
正如大把呢一代既後生都唔會返去鄉下拜祖先一樣
講到世界會記得香港人 會唔會睇得自己太重
人地睇我地咪同睇緬甸差唔多
緬典差十幾倍tim 香港人去外國人地一樣覺得你係大陸人
現實d講有能力走有bno走既人 佢地自然係贏家
但無能力走既人又點? 有班黃既迫住係到受高壓睇唔睇到? 坐監個班又點? 仲係度打得字既 你自己勇既有撚限啦
https://youtu.be/yOdHq5lQzpY

95年功能組別已經係變相全民直選
當年李柱銘好撚興奮喎

支那喺97年即刻廢除

兜啦
戇撚尻
本身中央集權國家就係會將自治政體改土歸流

即係你覺得慢慢輸遂忽肉片過癮啲咩
你冚家準備好護墊我屍底先囉!!!
西方國家有冇比救生艇緬甸人
你覺得凌遲電椅一樣即嘛
咁你仲唔而家去跳?
遲死早死點死一樣架即
咪就係益你冚家出黎墊我屍底,咪可以慢慢長嘆獻世囉仆街5毛狗!!!
有人覺得轟烈咩, 衝出黎柒就有.

人夠總有一死喇, 但唔係因為咁就可以叫人出黎死架麻.

害死人講一句好過佢老左病死咁呀. 不過算喇, 可以口輕輕講咩溫水煮蛙都係啲塘邊鶴未殺到埋身既人講. 其實佢地大部份咪又係死死地氣咁係香港生活番工, 死條毛.
十幾年前鬼佬仲講緊紐倫港,係現代史當然有佢既重要價值
咁你而家唔係長嘆呀?
快啲跳啦
泛民同建制派一齊玩假選舉分蛋糕遊戲咁多年毛都冇甩一條

16年開始本土票數威脅到泛民就直接DQ,封殺組織

戲都唔做

所以泛民贏到建制b隊呢個油水位
咪證明 西方國家係睇利益 捍衛民主只係其次
香港人有大量錢同技術 吸佢地對佢地國家利多過害
唔好諗到個世界咁天真先得架
咩我真係好撚鐘意香港 第二日已經book好機票byebye
紐倫港係董建華講架, 跟進當年高登都笑佢鳩up 喇.
原來我講緊香港未來,而你講緊示威者,原來大家都九唔搭八
30年 vs 2年
你狗家齊章擺定IFC地下做墊,我即到囉!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞