蔡子強:民主運動不離妥協 「30年一事無成」錯誤認識累事

983 回覆
117 Like 898 Dislike
佢咪好似啲廢老咁
「嗱我話咗你㗎啦,係你地唔聽咋」

佢入面有啲嘢的確係冇錯
但個問題係妥協,要對家同你協先得㗎

蔡生,啱加啦,你退休啦
傻啦

任何形式的妥協, 都會唔改變依家發生緊既事。打自係19年區會大勝, 甚至係係二百萬人走出黎果刻, 已經證明左香港人係無辦法俾佢地統戰, 國安法甚至係依家公民社會的收皮都一定會有, 所以發生緊的所有野都會出現, 最多只係遲一陣發生。

上面任何一個懶勇武推到 extreme 係依家變成咁既原因都係一班 on 撚柒 9, 香港走到今日係注定既你老味
蔡子強你都係收撚皮啦,屌你老母
依個叫綏靖
至於寧願後生仔既行動一鋪清袋
定一路縮到無得縮,大家自己諗
我笑到想喊

一早講左只係五十年不變

咁你想早啲都得嘅
綏靖係雙方實力相當,甚至自己實力壓過對方都唔打,先叫綏靖。

我都唔中意蔡子強,但過往三年,我地係真係輸到貼地,以千計手足下獄
不離妥協,香港人總妥協唔夠?定係表忠唔夠?dklm hi
你可以理性啲唔好咁浪漫
從來呢個世界都知道發生咩事,亦都係美國自由主義背景下喬治布殊一手搞出黎,奧巴馬再加把勁
民主運動???
乜雨傘運動之後
仲有人理政治咩
銅鑼灣書店負責人加四季酒店單嘢加一地兩檢
已經知香港人放棄政治
如果林鄭當日喺和平遊行識得見好就收
就乜事都無啦
亦唔會輸埋台灣
調返轉頭講
當日個矛頭唔係指向共產黨嗰陣
點解佢地又唔妥協呢?

今日割五城
明日割十城

直接問一句
中共有無可能比香港有真民主?
咁又點
總之美中交惡香港本嚟都冇啖好食
佢到此刻見到對家呢10年於國內外咁大轉變仲只係負評單一方面,似乎唔太公道。。。 有所進退係啱,但如果反而係談判對手已經激進左呢?
如果要真係完全無傷害離場
大家一齊走吧

不過港豬針唔吉到肉都唔痛
到今時今日都仲相信可以同共產黨傾
就係因為有呢啲咁嘅人先至會搞到而家咁嘅局面
佢就係話緊你呢類人
攬炒完又點 有冇人答到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞