蔡子強:民主運動不離妥協 「30年一事無成」錯誤認識累事

983 回覆
117 Like 898 Dislike
比英國統治好過比中國人管係事實喎
果時林鄭係話壽終正寢,無話過撒回
菜狗你收皮啦,今年2022年喇,仲活喺30年前
依家既共產黨係60年前毛澤東既共產黨,緊係同20年前江澤民既共產黨唔同啦

所以正評係俾習大大
前20年只係借美國之力整強中國

今日終於撥亂反正
中國人民有習大大三生有幸

樓上上要共產黨改革,真係想人亡國
你弱智人地唔係弱智,小學生都醒過你
強盜發善心
老老實實,你試下將江、胡路線行多20年到今日?
香港老早民心「回歸」咗啦。

雞蟲就返東莞ISO十八式、
後生咸濕仔就迅雷咸片、
為食嘅就個個星期上大陸麻辣鍋/酸辣粉、
用電話就貪平小米/魅族/華為、
生活百貨就個個淘寶(港澳不包郵都話自己係「同胞」呀)、
天災死人就億億聲科水、
奧運扯紅旗就個個大嗌「我係中國人,民族光榮」。

無他,因為江、胡知道香港人骨子裏都有「大中華基因」同「搵錢情意結」,只要同你班香港人求財不求氣,香港人就會自動歸邊。

係刁煬帝自high玩爛個場啫。
成日要共產黨改革,家陣習近平咪改俾你睇囉
香港就係死喺依班含家產手上
咁激進派既目標推翻政府 ?港獨?躺平做順民?
幫大家加速躺平做順民就見到啦
蔡子強咁多年係咪仲係處男?
躺平唔一定係順民
咁澳門肯定係你條臭閪蚑那賤蛆個哎呀老竇洗米華加速
佢等待愛啫,無話無做過愛

利申:天地有正氣,蔡蛇無叫雞
有江胡溫,香港再加個老馬基雅為利做leader
已經柒吓柒吓人心回歸晒

骨子想做中國人嘅香港中國人就會懷念江胡溫,至少有得安樂啲
撥亂反正,偉大復興,支持
2個字,同尸屠個班一樣共諜
麻醉香港人
不過我又公道啲講,
香港人早喺1984年無「三腳凳」嗰一刻開始,已經知命運不能自主,只係宗主國之間轉換;
咁想求個安樂我又覺得係符合人性、無可厚非嘅。
你叫下一代人受
我真係唔可以話你係同路人

將個鑊比下一代,你覺得心安理得呢下好野
快d講下爭取左d咩, 話人唔知自己又up唔出
提早一日知道真面目,同50年後先知到真面目
睇都唔睇直接話三年係失敗
又address緊邊種垃圾?
咁依家咁既環境下一代人有咩享受?佢地之後連企出黎機會都未必有
就好似大家最鍾意睇的黃子華其中講到自殺的人一樣

佢地 的心態就係
「輸少少唔得 一定要一次過輸晒」

贊成去武力衝擊的同自殺無分別
所謂勇武派係咪覺得可以打贏真槍實彈?
咁有錢就唔會地方政府冇錢出糧收番獎金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞