蔡子強:民主運動不離妥協 「30年一事無成」錯誤認識累事

983 回覆
117 Like 898 Dislike
由中英談判講明唔玩「三腳凳」,英國、乃至聯合國將香港人賣咗出去嘅時候,已注定把屠刀係掛咗喺香港人嘅頭殼頂,只在乎執刀人係有理智定已痴Q咗線。

鄧小平、江澤民呢啲,係一個有理智嘅仆街,知道香港嘅價值在於可以幫中共喺國際洗白,咪比返少少自由你,作為幫中共洗白嘅等價交換;
刁煬帝發緊皇帝夢,覺得中共已可萬邦來朝,咪豹頭上身咁「我要晒」、對香港人寸土不讓。

明明香港人嘅命運從來都由不得香港人作主,
蔡子強呢代人只係食正個世界仲稍稍講下理性嘅時代,
而近年香港人嘅激烈反應,只係反作用力(等同比火燒就嗌痛同典地一樣),
蔡子強夠膽死講到係佢地嗰代穩住中共、而家呢代逼癲中共,面皮有冇厚成咁?

蔡子強講到佢嗰代咁本事,咁收咩山啫?出嚟示範下點喺而家穩住中共啦!
唔好講而家呀,喺2014年,乃至2019年,佢嗰代人又可以做d咩穩住中共呀?

蔡子強呢啲撚屌,仲衰撚過當年比人鬧和理非嘅戴耀廷。
又話識君王論
馬基雅維利叫人咁天真嘅咩
你只要尊佢為共諜,你會同我一樣冇咁燥…
主要係美中反目已成定局

台灣亦越行越遠

咁咪唔需要留香港喺度做示範單位
重以為佢終於認飯民三十年一事無成
乜論乜論,係要黎導班港豬黃癡自命識字份子跌錢俾佢袋咁嗟
而家咪全球反共,香港由佢死啦
講嚟都無用
淨係識叫市民妥協都唔係民主
依家每日都發生緊啦
咪即係做順民?
妥協前題係權力果邊會變好
但佢無

完。
仲未訓醒
計埋彭定康
歷史話比我地知,共產黨冇好野
香港既上限係上高既決定,香港既下限由國際金融同中美關系決定

香港一切內部運作最多只係令佢頭痕同因為某事情是對所以應該做,香港有既野係港英留落而唔係你地既政績

鄒幸彤救到支聯會救唔到你地既心胸視野

黃毓民下下入到你地,問題唔係佢點解入你地,係你地點解成日比人入到同人地入得你岩定錯。

唔好再活係虛妄,唔好自居名門正派

泛民既群眾基礎係港英埋既地雷冇講錯,唔係因為香港人信邊套既問題,係你地咁樣都可以壟斷民氣民意先係問題。
成個泛民除左余若薇前議員同吳藹儀前議員係水平之上,講議事講傳播,何必逞強!

你地係學者議員,唔係販夫走卒。

共產黨收返香港唔入你地數,因為真係實力不對等。

但咁既時勢仲講呢d就係你地問題
阿富汗撐共
蔡子強吊你老母LA!
你呢啲貪生怕死嘅人就最戇尻
死多兩錢重有咩所謂
死就遲早會死

事實上反送中直接導致蔡英文當選
全球反共
今晚踩場教主實屌柒佢
原本仲有d反對派頂下 依家一鑊熟咩都要硬食咁on9咩 你遲早要死唔見你要依家衝去死 泛民係廢唔代表激進派有用 出黎燒下垃圾就當激進依家全部躺平訓係到連街都唔敢出,仲係到死撐話無錯
飯民頂到啲乜
所以泛民清零唔意外
雞棚個幾條樑囉,唔係點過幾十年???!!!
蔡子強講到佢果代係侍候皇帝(支共)既太監,本身好地地,但突然有班撚樣(而家呢代)激嬲左皇帝,結果連班太監都斬埋一份

但問題係個皇帝遲早會斬鳩老泛民呢班太監,換過班呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞