蔡子強:民主運動不離妥協 「30年一事無成」錯誤認識累事

983 回覆
117 Like 898 Dislike
好多引戰狗
本身冇反送中港人都已經港豬化緊,其實泛民遲早都收皮,點會有20年玩,支持者只會越來越少,新一代根本唔會投佢地,最終只會係選舉中完全失利而消滅
你以為支那會因為你順從而放過香港?
佢上堂好鍾意寸人唔熟理論
無論發生咩事,香港係2047 年都會同中國完全接軌。與其完完整整咁將香港俾中國管,我倒不如走去外國之前,將香港玩爛佢,等中國都拎唔到香港既任何好處。

問題係上一輩既覺得佢地咁辛苦建立落嚟嘅嘢,一下子冇晒就覺得唔值。但係佢地無諗過香港最風光既時期佢地就享受曬。到左2047個陣,佢地都死曬既時候,留返落黎既就係成堆屎俾依家既年青人。
你也是中國人
所以對實際既政治外交形勢完全唔理解
成功
你同志隻蔡狗絕對係No.1囉!!!!
班老泛民係自己最有議價能力果時爭取到D咩? 咪又係比共產黨撚寫句有雙普選就當嬴左? 收返之後擺明反口,求其比多5個超區你就算,過多幾年一本白皮書收埋你皮 2019年仲犀利,咩一百萬人上街照推,唔係班靚仔帶頭衝,過左9世啦。政治係玩妥協架,鬼唔知,但都要睇下人地offer咩比你先得架,30年黎了無寸進,仲好意思講。
自從佢被龍蝦婆點名狂屌之後 就已經收晒皮

你地臭閪蚑那家陣完善選舉制度,落實愛蟈者治港,有邊忽唔好
咁第時嘅年青人又點
你叫蔡生同個d 民運、人權人士講妥協啦。
咁多單捏造證供,濫用法律鋤死人,濫刑

係係邊度有妥協位?
屌你老母
推到蔡小朋友睇到呢個post
點解係輸左?

我覺得贏左喎,原本既路線,2047只有香港人輸清光。

依家提早反枱輸清光,拉埋共產黨落水,大家提早面對現實,認清港共、共產黨真面目,有移民path,有得著喎。
請問 97 年後贏咗啲乜?
臨時立法會?
定係國安法?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞