蔡子強:民主運動不離妥協 「30年一事無成」錯誤認識累事

983 回覆
117 Like 898 Dislike
讀心術
其實59年西藏已經早8964三十年出現
呢隻大五毛仲衰過蔡子強
正中要害

唔好講30年努力,你冇籌碼同人講數俾你忍100年含100年撚,泛民個理想香港一樣可以一朝消失
否定中國係善

等於否定自己一生

改變一個人係難
忍一忍可以35+
本土派比人dq 嗰陣仲係產房?
你望下初選個光譜本土自決派幾多%先啦
是但dq 一兩個你35+都收皮啦
成班熱狗私怨撚出世黎
你睇佢講乜先啦
佢有冇學習中共黨史,咁都講得出
蔡子強呢班人,同建制個思維有時好相似

就係覺得首先人民需要去安撫政權
你重未瞓醒,掂到中共權『象』,你即刻飯都冇得食
根本中共無諗過比香港有真正民主
依家只係早左揭開佢真面目

傳統泛民隻玩法就大家都維持住表面既和平, 但就算2019前, 每個香港人都feel 到件事係慢慢惡化緊
英屬香港有民選 你班撚樣有條撚功勞咩
除非英國殖民香港係你班漢奸爭取返尼啦
先唔講泛民係咪呃飯食,你拎咗支大旗舖舖All-in,開口埋口一定要人冚家鏟,人哋拳頭大結果咪自己冚家鏟囉
泛民30年一事無成係事實
勇武用一年多啲一鋪清袋都係事實
兩樣都要認
唔好屌對家個陣就威,自己柒就咿咿哦哦講其他野黎打飛機
根本就唔同
群眾vs 「領袖」
群眾一定係激情又盲目既啦,作為「領袖」真係睇到咁遠又點解唔阻止?自己廢就賴返群眾?
更加唔好講勇武根本唔係一個因而係一個果
歷史有邊一次民怨去到臨界點可以靠35+黎解決?
其實我唔明我睇過佢講香港選舉制度 先知有幾唔公平 冇可能由制度內改變 但自己仲幻想可以同中共談判
選舉由英殖時期開始討論
到1995年最後一屆有民主成份立法會選舉
都唔係撚屌永續派搞出嚟

永續派由97開始一直輸 輸撚到2021年
每一次都唔係成功爭取 而係成功將底線再拉低
依30年嚟只係將香港民主一點一滴咁斷送咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞