蔡子強:民主運動不離妥協 「30年一事無成」錯誤認識累事

983 回覆
117 Like 898 Dislike
人多 民意唔係籌碼正正就係因為無民主
當對家不問因由往死裡打,想問點談判點妥協
班泛民老鬼 法治神棍個個都賺到豬籠入水,贏左好多
係個時間點既分別, 係 2021 定 2047......
真,一個人專心做一樣嘢三十年,點都會有啲成就,而唔係三十年後仍然一事無成仲要怪後人唔幫佢唔了解佢,呢班老嘢食正香港最好景最繁榮嘅光輝歲月,依加就un un腳講風涼說話。
我寄語蔡子強:
你老母生完你冇即刻搯死你係過於仁慈
你生存緊已經好幸運
唔好咁撚多野講啦
非常有point
支那嘅妥協係你聽曬佢話 佢每日比屎你食咁叫做妥協呀
佢嬴曬 你乜都得唔到咁樣叫妥協
仲諗住可以同支共傾?
年輕激進派三個不足:經驗不足、急於求成、對中國政治和歷史欠缺認識

係邊個唔夠認識呀
六國論就人人讀過書都識
本身係, 但激進撕裂成個民主陣營, 真係有民意, 真係人多?
撕裂後都係除左反共之外, 其他野都無共識. 但反共就唔夠人多. 真係用14億去計.
咪係, 最強加速師其實係連登仔.
仲有個30年所謂既民主運動 係支那最弱勢既時候

整個國土都窮 再經歷埋蘇共解體 共產主義基本上被美國資本主義趕盡殺絕

唔係香港俾支那搶左返去既話 基本上唔會有風光個30年 係時勢做出黎 關你班民主老鬼撚事咩

講到自己民主英雄咁 一無好似台灣經歷過美麗島事件 二又食正經濟改革 支共需要你地經營一個所謂既民主化社會去呃全個世界 等人放過支那

由頭到尾 呢30年 你地只係一班扯線公仔 自己賺錢賺到笑笑口既所謂民主鬥士 係19年開始先培養左一班真正愛香港呢個地方 有民主價值觀既年輕人
飯民嗰啲叫無底線接受
妥你老母協
咪就係因為佢唔認識
所以會以為人地唔認識
啲弱智係特別自大
佢重停留喺i know everything
冇進步過
民主黨,My香港
唯一認同:因為你底牌什麼都沒有
你估個個都似你老母個臭閪咁 生到你雜種狗咁款
都冇諗住捻撚死你 仲繼續養大你隻生滋狗 唔諗住改變咩
自己跪低就有,中共跪過咩?
35+比人拉晒都仲可以講得出呢d廢話, 我開始懷疑佢係暗共
正因為政改一役後,特區和中央政府好像「拎到票通過就完」,沒有後續,結果民主黨於2011年區議會選舉、2012年立法會選舉失利。

唔好自己呃自己,根本中共就係利用你班幻想派去攞完票就算,"激進派"就係睇穿成個局的大多數人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞