蔡子強:民主運動不離妥協 「30年一事無成」錯誤認識累事

983 回覆
117 Like 898 Dislike
傳統泛民其實已經成為權貴之一,keep住有議席,但對民主進程又冇幫助
我講緊架
但你睇到啦 只係講小小貼地野
班「好有人性」既撚樣就「生勾勾」咁同你講 「死好過唔死」

搞笑既係香港以家收皮係好過遲收皮 呢個觀點現實世界 我都未撚見過有人講
有時d野 無壞事已經係好事
你明我明
呢班人真係死, 有啲自己衝出黎柒都算, 有啲係俾人叫人出救手joke就最無慘, 害左成世人. 而家猛火煮緊, 班柒頭咪一係只係係呢到屌呢屌路. 死wow. 移民都係得個十萬人, 其他七百萬人死晒未, 定係又煮緊呀.
我幫佢地答啦:唔走個班係自願成為港豬 抵佢地死 比晒機會你都唔走 無野好講啦 留港撚歸撚埋做藍屍就岩架喇
揸對pair 3 就all in人
點知中共pair煙
開船牌出黎都係五條煙
咩良性互動又認識中國,最唔認識中國反而係老派民主派啩?

2010年可以有少少互動係因為胡溫仲坐緊,扔五個超區呃鳩你班天真嬌落搭唔好搞五區公投落佢中國臉咋。賤種司徒華一開頭應承,跟住反手一下背刺同路人退出五區公投再走入支聯辦同魔鬼握手,蔡子強當年你失晒憶?我2010年未夠秤都仲記得呀。2012年翠翠登基就再無機會又傾又砌,人地根本冇打算同你傾,剩係想香港死咋。

如果唔係2012年開始不斷有更多新嘅基進勢力加入搞抗爭,單靠老泛民嘅話,民主運動一早凋零壞死啦。2019年都係多得你口中唔識妥協嘅人,強忍刁難加入體制抗爭,先坐得爆晒幾百個區議會議席。過去咁多年有邊屆,單靠老泛民係坐得滿,贏到開巷?
屌,你咁形容太睇小党囉…

一出就5條煙啦!!!
我唔知你點得出佢地係權貴呢個論點
權貴會做階下囚咁撚好笑既
無壞?國民教育,模糊香港深圳既分界線,普通話教中文科係咩黎?唔好呃自己啦 ...
你信唔信勃起來仲坐緊吖???
佢打飛機又打得幾好笑架喎
點解良性溝通冇後續?
1. 傳統建制唔想被取代
2. 民主黨同中聯辦傾唔係問題,點解唔可以喺中立場,例如會展?
3.又點解要傾完先公布?傾嘅內容完全連支持者都唔知?
4. 當民主派最大黨喺PR柒左,支持者梗係向左走,向右走,淺黃藍向深色走,民主黨咪被夾死
5. 當資訊越流通,光譜越闊,民主派最大黨同時走弱,冇主持,咁就越容易被分化,同時難以取得各板塊共識
6.搞柒左,你仲想同權力俾你大嘅party 溝通?
耳聞七分假,眼看未必真,

尤其生芝麻,沿途騙子心!
不願面對嘅係你你不願面對東食西宿嘅日子一早已經完結,然後你就嬲到仆街,決定賴落而家班後生仔度。

咁既然你都認為香港死硬,係爭在而家死定廿年後死,咁你仲成個怨婦咁,咁撚多嗲做乜?仲唔把握時間,一係移民一係奶支,咪撚再㗰時間呻吟怨後生仔太激動乜乜柒柒,學你話齋,接受現實啦
曾生都要住坐啦....

政治環境本來就成日變,劉少奇、林彪都要死啦,蔡生有樣野係正確既,就係要讀歷史

如果泛民係咁反對武力抗爭,就應該杯葛區議會同唔好搞35+,劃清界線,咁中共應該都唔會出手消滅泛民
大佬 唔好咁天真啦 邊撚個唔知中共溫水煮蛙
大陸只係承諾50年不變 會唔會係一到2047 全部野先一次過變 所有野一開始已經見到終點 一國兩制係比我地上一代 下一代基本上一係要接受同化 唔接受都要好似上一代咁見到死線就要走 但最少你有個time buffer 比所有人
而接唔接受煮蛙係個人選擇
民主其實應該改名做合法顛覆國家政權容易d理解
一早接受現實走人啦 似得你班撚樣仲係道德高地咩
小眾係討論區永遠最大聲
咁即係不停有壞事發生,只係你扮睇唔到
呢條廢鳩臨走都要鳩up,睇唔明老共乜乜柒柒,我吊佢老尾,就係隨時間越睇越明,我哋先要加速,都係未夠快呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞