蔡子強:民主運動不離妥協 「30年一事無成」錯誤認識累事

983 回覆
117 Like 898 Dislike
俾個例子你 —> 李華明
再睇闊少少,成個匯點都係呢類人
大支膠仲想洗白自己

好難接受自己一生結構性失敗
咁說明香港人要慢慢培養返自己基本盤
由一無所有重新開始
幻象總有一日會穿,只不過係依代人選擇左今日穿咁解
襯仲有小小家底時放手一博
年輕港豬算係對得住西方
成功爭取將香港割讓俾支那
佢哋嘅民主運動最好嘅妥協,就係埋共產黨堆
起底,藍絲發現
hi,特首
爭取到調味料
而家入埋豬籠車
坦白唔係需要 係現實問題
英國佬:當我唔存在?
當年回歸時中英談判嗰陣連英國政府都覺得冇得傾
中央所展現嘅態度係不惜出動軍隊都要拎返香港香港
更何況初初回歸
其實2019嗰年個政府做到咁,仲有咩可以妥協?同佢究竟覺得嗰年去到邊個位香港人就應該收皮算數?面對一百萬反對民意都唔理對住人射幾粒彈,721打到你之後都正常行唔到路,有人無咗隻眼。不過算啦,人就係要妥協,你仲有一隻眼,收聲啦,咁樣?

到時2047條撚屌都瓜咗,緊係可以住喺夢幻中國香港民主自由泡泡過世,呢度啲人未死㗎,嗰下唔搏盡,想問幾時有機會?
講中
泛民有冇努力過同有冇成功係兩回事,如果真係有成2019就唔洗上街。家下係官逼民反,阿蔡生就馬後炮話你地啲“激進派”當日玩得太大,搞串左個party。運動本質係無大台,無大台你點搵對口單位做所謂現實政治妥協?跟本冇任何組織可以代表所有人,政府必須正面回應先有望平復到市民。蔡生仲用緊佢套用左30年政黨政治套落2019運動係唔work同out晒啦。
如果民主要慢慢嚟唔急得,咁咁點解當年芝共係咁講要循序漸進推民主,你哋泛民又嘈生晒。

人大831框架唔接受,袋住先又唔袋,咪又係妥協。

都係老總統蔣經國醒目,一早知同芝共談判簡直係自殺。Trump時代美國政府都話同芝共deal 根本無用,根本唔守信,連美國都被玩。

原來你班政治智慧負值嘅泛民,覺得可以同芝共deal,咁嘅人才留係香港真係浪費晒。
嗱,87年支持民就回歸我唔怪佢

係咪89後都繼續支持匪共先?

不過蔡子強都係去死啦
我睇死佢今時今日都重支持緊民主回歸
眼見唔少靚仔靚妹當佢神咁拜搞個人崇拜,特別係相似背景嗰啲
諗返起嗰陣 有唔少女仔未夠16歲,個日上咗義載,之後因為唔敢返屋企比人呃咗去上房 而個女仔唔夠膽拒絕所以默默接受左。
佢又冇可能去報驚話佢強姦,因為個女仔去咗參與非法集會
好多野都係英國佬留低俾你咋 傻鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞