Router路由器 集中討論區(48) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
請問用緊bb1000 plan
300呎公屋
<10部 device 用wifi
係咪MR7350 / RT-AX55 / RT-AX56U / RAX20是旦揀部得?
thanks
500sq
BB500
lan線: TV & PS5
WI-FI: laptop x2, iPad, mobile x2

想用wifi6,平平地用你地suggest 500 - 8xx 呢幾隻是旦一隻都ok?
MR7350 / RT-AX55 / RT-AX56U
Sorry 唔識想請教下 美馬買對xt8返嚟係唔係要變壓器先用到?
同埋係咪水貨冇保養?
唔駛變壓器
買個5蚊萬能蘇美規兩脚轉英規三脚

有美國保養 要自己寄去

唔好咁痴線啦
聽埋d話行貨有保養

美水399 鎂 大約3200 蚊

豐澤行貨賣緊5400 蚊

有無咁易壞啊?
從來只有你身痕想買新款
用得幾年真係壞 你都嫌佢舊款想換新啦
等左幾耐都未連返?
未試過熄機咁耐
velop ac1300
價錢換質素姐
唔買最入門果d係可以接受嘅
wireless mesh 就mx4200
wired mesh 就mx4200 / 5502都得 睇喜好
setup 果陣主機連modem就得
wireless 就分機淨係著機
wired 就分機lan線接主機
睇中RT-AX3000
但係佢得1個USB port
想要2個USB port有邊款推介下?

同埋router宜家去邊到買會平d?
(美馬?)
我覺得夠用

利申:三房用緊MR7350,router擺中心位置嘅房,主要活動範圍喺廳,手機駁5G未斷過
我覺得500呎一部MR7350已夠用
尋日睇中田仲係2400送200
新手一問 屋企用緊hkbn 2000m 屋企都係用wifi為主 有4-5部連wifi
想知2000m同1000m其實係咪冇分別?

用緊hkbn個部router(disney造型個部)佢係條光纖直接插住就有wifi用 平時用ipad/手機有600mbps到
如果想買部router換 係咪都係用條線插落wan個位就用得?
仲有個問題就係用上面個方法插左自己買既router 其實係用緊1000m定2000m

未試過自己換咩都唔識 想用盡個上網 唔該
firmware RT-AX56U會好啲
公石AX56U
500sq
BB500
lan線: TV & PS5
WI-FI: laptop x2, iPad, mobile x2

想用wifi6,平平地用你地suggest 500 - 8xx 呢幾隻是旦一隻都ok?
MR7350 / RT-AX55 / RT-AX56U
石AX56U
ax86u (2.5G wan)@美馬
睇中RT-AX3000
但係佢得1個USB port
想要2個USB port有邊款推介下?

同埋router宜家去邊到買會平d?
(美馬?)
ax86u (2.5G wan)@美馬

淨用自己router就1000m
電腦如果直插HKBN router再插另一個port就2000m
可以
MR7350 / AX56u
去黃金啦,我見3C 都係$2400 左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞