Router路由器 集中討論區(48) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
Detect 到撞*
講起就嬲
聖誕節前訂咗set 兩機xt8 連運費£27x
拖咗個幾月終於refund收場

而家變番差不多£400
美馬囉 一直都399鎂
一星期就運到
想問下美馬係咪要用變壓器? 我搵極都搵唔到佢幾多v
唔駛

而家香港用緊

不過係美式兩脚
要買個5元萬能插轉
唔該
Off topic 下, 師兄有冇試過美馬買philips hue燈泡?呢個好似真係唔啱電壓咁
燈座無分電壓

插座啱size就得

btw除左日本仔咁垃圾電壓唔啱之外

美水電器未試過香港唔用得
因為我見佢寫住120v, 驚佢一買番黎啪一聲燒左
A19 係唔會用得到 你死心
A型燈泡常配有約1英寸(25毫米)長的E26(直徑26毫米,100–120V)或E27(直徑27毫米,220–240V)螺口。

From wiki
Ok 死心了
唔該晒
雖然會比人屌

不如淘佬
e27 插座實啱香港用
Hue?

搵過都好似要4舊水一個
想問 300呎 HKBN 100MB
6部電話/電腦 都係睇下片 唔打機
budget below $1500
有咩好推介?
100MB係唔係買ac就算?
行? 邊度
求其跟喜好執隻ac router夠啦
想請問
有沒wifi6 + bluetooth usb adapter 推介?
見到Intel Wi-Fi 6 AX200 (802.11ax) Dual Band Bluetooth 5.1 Desktop Kit
但係唔係好識裝,依款係咪會平過usb? 穩定D?
平平哋:Linksys E5600
預埋將來upgrade:Linksys MR7350

利申:兩隻都用緊,穩定
初一開始轉用MR7350,5G band好穩定,電話一路駁住應該未斷過

舊router Netgear R6220嘅話,起身99%都發覺唔係駁住房Netvigator 500M 5G反而駁咗廳i-cable ???M + Linksys E5600
Asus既話有冇推介?
RT-AX55 / RT-AX56U (睇#2 post)
GT-AXE11000美森終於又有549鎂嘅貨,不過3月尾先出貨,等唔到續寬頻喇(我租緊AX88U)
點解要租router
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞