Router路由器 集中討論區(48) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
r7800呢排成日話無法使用預設閘道
有冇入埋G3 doorbell/門鎖
有咩 Router 食到晒 PCCW 個 2500M 寬頻
ax86u
要pro 先得喎,圓桶dream machine 都係全1Gbps
Linksys E7350係唔係冇乜伏?
Rbk752 值得入手?有冇真實用家 用後感受
想一部過

請問linksys/ netgear 邊部同ax86u 差唔多?

想ax / 3 頻/ 2千幾,thanks
兩部喺手唔覺
今日買咗,但wifi 唔係好穩定,用iphone13pro run test有時收500幾,但有時100樓下或200幾,最麻煩係我部舊 apple tv detect到2.4同5.0但入唔到去set password,係連入password果步都唔俾,我試過入隣居wifi都可以去到入password果步
各位巴打 有啲問題想請教下大家
最近搬屋 用網上行1000m寬頻 光纖只能到廚房
個modem同router主機都只能放喺廚房
個單位冇辦法拉明線到電腦房 但想插lan線比desktop用
以下係我屋企平面圖紅點係光纖入線位 綠點係電腦位置

手頭上有一隻AX1800 56U
用電話測試喺廚房位大約收到500mb
到電腦房嘅位置 大約1XX~200mb左右
如果我買多一隻同款56U行aimesh 駁條lan線畀電腦用會唔會收得好差?
平時主要係上網睇片 間唔中都會玩下online槍game
定係我應該升級個勁啲嘅router 有機會會接收得好啲?
屋企550尺 rbk352夠用?定 rbk752會再好D,定有其他更好選擇? 唔該晒解答既師兄先
加多左ax56u 做分機駁lan 線比電腦
範圍夠,不過3頻分機速度會快啲
我會建議Linksys MX8400 好過RBK752
好 thx師兄
請問分機接收速度方面 會同依家差唔多 定收得好好多?
差唔多
越近越快
請問有冇一部過嘅選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞