Router路由器 集中討論區(48) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
MX5520 MX4200 點簡好 細單位
Wireless MX4200
Wired MX5502
巴打們虎年新年快樂,身體健康
台灣巴新年快樂
想問點解MR7350搵唔到點set channel同Mhz?我係咪做錯嘢
Amazon UK 平靚正
7舊水執左隻ax56u玩下
最後要用app個Channel Finder幫我自動optimize,冇得自己set
右下角ca 再refresh 入 wifi setting
得咗唔該,CA咩嚟㗎,收得咁密連佢自己support網站都搵唔到要click果度
請問有冇人用緊Atlas Pro 6 AX5400?有冇伏位?
想問下依個要點搞?

https://www.asus.com/us/support/FAQ/1034294/

我無Download certificate個settings
雙天線信號如何?
利申用緊ac58u
呢年都辛苦哂球王巴同電磁巴
各巴打虎虎生威
屋企細細塞入櫃入面都收爆
屋企電腦同手機下載速度得around 500mbps
用緊1000m plan
ax55u / ax56u可以做到900mbps以上?
屋企裝置支援Wi-Fi6
上下載加埋咪夠1000

利申 鳩up
唔洗理
https 冇cert 就會有呢個警告
不過router admin page 係自己device 所以冇cert 係冇問題
我都係上嚟9up下姐
祝大家部router 猛如虎
500夠哂快啦
再升級其實體驗唔到個分別
捱到就再等wifi 7
其實我用緊500MB plan + MR7350都冇諗住升級

除非唔洗加錢或者$10咁考慮下,我又唔打online game其實應該都feel唔到
uk 版, hk 用到?
想請教各位巴打
屋企新樓default送tp link switch同ap
宜家用自己部mx4200連lan線落ap個lan口到
但係我想入192.168.1.1 set mx4200嘅時候淨係連到去tp link 個page
想知可以點搞
唔插ap MX4200 淨係插電腦,然後打192.168.1.1入去改左隻MX4200 個subnet 是但改192.169.x.1
佢哋聽到狀之後會自己轉 subnet 去 10.x.x.x
你一係 trace 返路徑,一係reset 跟住唔好插lan set up咗先
reset左第一次set up要用app
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞