Router路由器 集中討論區(48) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
轉美帝真係差好遠,轉美帝出lift 口都仲收到wifi
而家做評測興用唔同價位野比較?
https://lih.kg/2865013

隔離有巴打開post 講
轉左美區好左原因係咩?
唔同地區因應唔同環境都會有無線功率既限制,美國既限制係最少,功率相對大啲
行lan其實aimesh ok既。
好似係澳洲功率上限最大
不過美國係香港嘅一倍所以應該都夠
同埋實際功率上限都係睇返部機
modem直出?
請問大家我屋企好耐之前本身用緊AC68U放左入房,依加廳收唔到Wi-Fi想買多個router,筆直500-1000,請問有邊隻推介
屋企一條光纖線only
係呀 約咗師傅上黎睇
modem得一個Lan port? 有啲modem係1G+100M
xd4 咪又係行aimesh
其實你都諗住行wired backhaul
求其買多隻ax56u
想問下500幾尺 多睇戲 小打機
1000-1500預算
求推薦
買咗TUF-AX5400 放係廳到 點知房間都係收唔到
而家換咗 mesh ZEN XD6差好撚遠

有冇人有興趣 買咗一個月都唔夠
點解唔買多隻tuf ax5400 而係買多對XD6
Asus AX3000 or Linksys MX4200
我想問下AX3000同AX3000 TUF邊隻好d
TUF 係gaming 系列,係多個gaming 專用lan port 專for 打機,其他既spec 一模一樣,唔打機係無分別既
明明大家都係AiMesh
係囉 仲要一樣spec 既雖然前後買兩隻tuf ax5400 係貴過xd6 但2隻外置天線一定範圍再大啲
我見百老匯 TUF仲平d 賣$999
冇聽連登仔老點買貴model
之前12月尾平靚正 以USD$340買咗ASUS AX6100 RT-AX92U 2 Pack
全屋覆蓋冇死角
依家開心使用中

https://www.amazon.com/dp/B07RBBX5ZW/
個師傅話係機房問題搞到我個信號咁奇怪 終於正常返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞