Router路由器 集中討論區(48) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
mx4200行3頻仲好
係呀,想睇下有冇其他牌子選擇
咁mtk自己 都有勁同廢嘅產品嘅
手機cpu 個性能都開始追到
網絡cpu/晶片就唔知
要唔要買兩部先收得到?
450尺,用緊ac68u放房,係廳都收得差
想問下村屋用,得3樓有lan位,主要3樓上網多,地下個層間唔中先用,請問有咩router推介。thanks
ps. 個plan得幾十mb 網速
ASUS AX3000 $999 抵?
500呎夠用?
已經得我一個人用個個CHANNEL SOSAD

睇黎似太多干擾
轉低d bandwidth 20Mhz 試下
我用緊 Asus 都 support 到
用小米控燈,佢有 WiFi 就得
反而咁多 connection , 好似 mx5300 好?
好既
原來ASUS TUF Gaming AX5400 $1050
分別大唔大?
UniFi
好似好型咁
有無巴絲打用緊ar?
會唔會好難setup
ios用開邊隻wifi analyser app 嚟check 邊條channel 少人用?
想問下如果屋企1000尺 一層 係咪買勁啲既router就夠 係咪唔洗諗mesh wifi? 如果係既話有冇推薦? 依家用緊幾百蚊垃圾router放係廳 係最入間房完全收唔到
唔可能,要接受現實買Mesh wifi

除非你嗰1000尺一層係完全冇任何牆壁遮擋。
基本上間屋過6百呎而WIFI要穿兩道牆或一道主力牆就已經唔掂. 咩wifi router都死. 諗定MESH既擺位好過.
Mesh既話 ax1800 Rbk352好啲? 唔該哂巴打
唔識, 我自己就用緊一對MX4200, 等其他師兄答你.
想問吓asus router同其他brand router係咪mesh唔到?
公司換咗個AX88U flash咗merlin
然後個舊router (d-link DIR-878 openwrt) 話想放老細房
小弟新手唔識可以點玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞