Router路由器 集中討論區(48) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
如果突然之間先咁既話就有可能真係到期,我隻R7000 係啱啱過保養就壞,你唯一可以做既就係試下update firmware 睇下有冇幫助,同埋check 下會唔會有其中一隻device 突然將個traffic 扯到好高。
想問下,呢家邊度有現成長50米既 cat5e / cat6 線賣?
鴨寮街華輝啦
去櫃檯問?上個月去都係得20米 3M
netgear rax20 有無人用過 可唔可以比d意見我?
thanks
正正常常咁囉
係明線,懶得夾 又唔係自己用
你用手機做咩多先

我都有計劃買MR7350,我手機主要都係收whatsapp同轉珠,100同500M都應該分別唔大,最重要唔好斷

而家隻Netgear R6220,坐係隔離都成日冇啦啦斷(whatsapp話轉用mobile data但係實際kick住)
補充一下先:屋企其實有兩條寬頻,一條Netvigator 500M同有線跟plan唔知幾多M。有線用緊Linksys E5600勁穩定,Netvigator用Netgear就麻Q煩
用一年度求其去旋風買隻二手ac68u

今晚試過抆走兩件Devices
淨低得返4部電話一部電腦
睇睇下片都係會無啦啦死咗冇哂Network
睇嚟都係要換
https://youtu.be/Ni4vQoM3d3U
RBK853 同 MX5503 比
睇嚟佢都想食盆菜
岩岩入手MX4200,第二日用用下突然橙燈...

點搞?
試吓reset淨係改SSID+pw
Wan用DHCP mode
本身main netgear R7000 ac1900+ sub tp link AC1200
pc係駁tp link,pc speed test可以去到8xx mbps download/upload
但係而家轉左兩隻ac68u行mesh
pc係駁sub router, pc speed test得返4xx mbps download/upload

有咩原因?
Set 咗QoS?
紅燈可能係isp 問題
依家個問題係咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞