Router路由器 集中討論區(48) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
打算買MR7350用住先 但如果之後想轉Mesh 係咪之後買多個linksys嘅Mesh就可以加落去用翻個7350做bridge
果然係寬頻公司問題
係 買多隻MR7350 就得
用wired backhaul 一勞永逸解決仲好
唔使嘥錢再買多對
想問係咪所有router都應該set美國?
我覺得九成都係ISP問題
Router要壞真係唔係咁簡單最多係慢啲
收得好嘅話冇所謂
收得唔好就最多下載會快啲
啱啱試咗,之前一直用China就22x MB,轉US就24x MB,分別唔大

BTW Netgear R6220,駁Netvigator 500M,手機駁5G坐喺隔離都冇一半係咪唔正常
唔正常
Check下band width 幾多
Set番80Mhz
冇呢個option,可能太舊

不過我已經買咗MR7350,正路聽日送嚟,睇下有冇改善
你部機應該去到250正常 至 350Mbps頂盡
你講Netgear?
R6220
MR7350 上600M冇問題
Ching 我有部全新未開既TUF AX3000 有無興趣
我屋企買完試左唔岩用 去左誠哥到扮壞換返隻全新
有冇人R7000 merlin wifi會間唔中斷?
ping出街間唔中會time out, 有冇人都係咁
啱啱買咗用緊了 但想問linksys wifi mode有冇得set唔係mixed 變翻2.4同5兩個出嚟 因為而家成日自己跳咗去2.4好似慢咗 響setting 個wifi mode又剩係得mixed mode
入web ui wifi setting 分返開兩個名
部ac68u 用咗7年終於收咗皮
今日晏晝突然間收唔到wifi 想reboot 下
點知再插火牛就一睡不起
唔知個火牛定部嘢死咗
屋企本來有兩部AC68U玩AiMash,其中一部係T-Mobile流垃圾
之後買左AX86U,將個位盡量放響全屋中間,而家全屋都Cover晒
至於兩部AC68U,就off左wifi,變身switch
App 做唔到?
app做唔到
我用freshtomato,我覺得好用過merlin
幾錢放
tg: @switchtg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞