Router路由器 集中討論區(48) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
Ax1800都夠
係睇你幾多部機姐
有個問題想請教
點解有時有d網 wifi 就load 極都load唔到
轉番流動數據又入到
已經入router setting熄晒d咩防護/過濾既功能
跟住見個router 好似比以前慢,係咪壞壞地

用緊AC86U
主要係屋企人成日睇片 搞到我打機窒窒下
試吓用8.8.8.8 dns
今晚試試先... 我仲以為比人hack左個router
HGC真係香港家用網絡界既毒瘤
想問下mesh wifi既野
屋企係4層高既村屋 用緊3HK個家用5g plan
Router 係Linksys fgw3000 5g wifi

想問下如果Linksys fgw3000放喺頂層(4樓)但又想1 2 3樓都收到係唔係每層放一個mesh wifi最好?係唔係要用easymesh既product?
好似可以駁easy mesh 但邊一隻型號就未知
今日換咗mr7350 500mb plan 配M1 macbook wifi 都有4xx mbp
多謝連登仔介紹 終於可以過返正常人生活
之前垃圾tplink 長期得3x mbp
輕鬆玩GeForce now
咁多位ching, 其實3房嘅屋用NETGEAR Nighthawk RAX70 夠唔夠?定NETGEAR Orbi Mesh WiFi 6 RBK352會好啲?
視乎floor plan
如果接收點同router 間直線多阻擋好大機會唔得
應該係多人一齊用
一係買support easy mesh 嘅機
或者直接買mesh package
師兄 如果五百幾尺 RAX20同MR7350比 邊個好啲? 差不多價錢有乜推介
MR7350 啦 唔夠有得後加mesh
想問下村屋使用
筆直$1000上下
有咩Router推薦?
Mesh wifi for 2 層樓
Floor plan 400呎左右 最好$1500內
有無好推介
睇左隻netgear RBK352 有無評價 ?
1500內睇怕只能買到 2頻mesh
netgear / linksys 跟喜好揀
呢到velop 係比較多人推
幾多層?
1層
地下連花園
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞