30歲肌肉男狂操練 「只吃雞胸肉、高蛋白」 1個月後腎毀了

874 回覆
566 Like 17 Dislike
咁你又成日醫生前醫生後又唔講邊個醫生
唔係你之前post果段講得勁唔肯定嘅醫生下嘛
我咪精神科醫生 唔好點同你個腎科醫生傾計
一search就有大把啦
洗唔洗教埋你google牙
個段片醫生加句可能係代表佢比gym撚嚴謹
唔係盲信任何嘢
但肯定嘅係佢已經take左side
定係你覺得醫生嘅取態唔重要
你又變精神科醫生啦
咪柒啦
唔知你講嘅事實喺邊 醫生不嬲都話本身腎唔好先唔好食咁多蛋白質
講咗咁多次叫你唔好偏概全
自己腎虧唔值得高蛋白質 就以為正常人都唔食得高蛋白質
效率會好低 入左酮會好啲 但入酮唔容易適應
食落肚既脂肪會最快應用到
喂 你又要我地信你個醫生話 你又做咩唔信我係精神科醫生
不學無術同講大話嘅人先會講自己講緊事實
醫生都只係保守態度 唔會好似你咁講到蛋白質一多就變毒品咁

補充下你d所謂study
如果係夠針對高蛋白質對人體嘅影響
係壞嘅 自然醫生對高蛋白嘅立場就會反對
問題係好多個人因素都可以影響到營養吸收
例如飲酒食煙夜訓都已經傷腎
你要縮窄好多範圍先可以好準確講到只係高蛋白就會對人體有害
你係叻嘅 醫生都沒你睇份study就咁權威
大把話腎有事唔好食高蛋白質
真係一search都有
同埋醫生講既高同佢既高又唔同 佢話1.x 就叫高
醫生寫嘅嘢 講過嘅嘢 同studies存在過嘅事實囉

有爭議嘅事實囉

study同醫生講過正常腎都有可能加速衰退嘅事實囉
咁其實消脂應該靠乜?平時又要食脂既話
唉 你真係弱智無得救
你一係追po 一係自己google
0.1%都叫有可能

醫生立場 正因為有你哩啲盲從權威既人 所以就算可能有幾細 佢都要講有可能 係你睇成係真理周圍屌人

到俾人屌到成個信仰崩潰 就又哩樣個樣 斷章取義黎維護自己信仰
唔好同啲弱智講野啦

block 7咗啲講野冇輯既人成個po變番正常

點為之高就9up個數

問佢點樣出黎又叫自己搵

搵埋比佢又ff有爭議

根本就輕度
佢自己傾向唔食高蛋白喎

個醫生驚0.1%嘅risk?

你最叻健埋個腦
所以正常係要打多啲J
將啲多餘蛋白質打返出嚟咁就冇事
你up乜鳩呀
我所謂事實係study 爭議存在過嘅事實
我咪一直話我係覆述囉
似係gym撚話蛋白質完全唔會傷腎
你地就真係覺得自己100%啱喇
又斷章取義廢撚到

我既意思係:冇野可以講成0%可能 所以權威人士講野一定要好有保留

你早啲死算啦咁失敗既人生 睇你講野都知你平時冇乜朋友 博屌博到開po話自己係5毛
提升胰島素敏感度從而降低胰島素分泌量 卡路里赤字

脂肪其實好重要 big3 其中一項macro 嚟
而且脂肪係最唔刺激胰島素
好既脂肪佔overall intake 25%係好事 提升睪丸酮好有幫助 皮膚仲會好咗 人都精神啲 因為血糖水平更穩定
咁食乜嘢先有好嘅脂肪
牛扒裏面肥嗰啲位係好定唔好?
邊啲係唔好嘅脂肪?
又屈弱智仔
cctoy傻鳩起完低得依啲

咁我想問你 如果個醫生話自己傾向某樣嘢 係擔心有愚民服從權威盲信 定自己真心相信呢
原本都諗住佢似撩交嘈玩下d白痴仔
見佢話自己都食1.6g先知係真on9
最憎依種人將所有野都講到沒討論空間
剩係信自己想睇到嘅野
真係曬氣
又屈我一直都係覆述人講嘢 無封殺其他可能性
係你地用醫生廢 訴諸權威 唔識營養學作為反駁
好有討論空間
非黑即白 讀心都用埋 真係你玩哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞