30歲肌肉男狂操練 「只吃雞胸肉、高蛋白」 1個月後腎毀了

874 回覆
566 Like 17 Dislike
1.2~2.0咁多人咁耐都冇事 依家一個例子係到嘈 重點係都唔知D細節位 全部都係新聞佬UP
咁如果純粹為好睇呀又真係唔使心肺功能嘅

不過我係覺得 好多師兄都係懶唔去做Cardio
然後一直自欺欺人話‘bulk’緊 最後永世都去唔到佢嘅相嗰種身形
我都唔明一篇好似論壇農場咁嘅文都可以討論咁耐
人哋成個團隊睇住,驚閪
香港人既營養知識係停左起content farm level
160包 每日至少五包 每包當佢150g雞胸 40g protein 姐係200g protein
如果佢飲埋粉 食埋蛋 都真係幾overload

其實飲水先係重點
鬼佬上個世紀197x年傳入香港個套食物金字塔到呢一兩年先開始講套嘢有問題
支那雞肉
盡庭留起?
本身做咕喱 耕田 或者全職運動員 食物金字塔應該OK嘅
由撚得班廢物啦
香港地屌你老味成班不學無術投機取巧死淨把閪口
世界上除左香港班垃圾仔都揾唔到有咩地方係仇gym
可能班可憐蟲因為天生就生活係比人先天全面屈機嘅環境
覺得後天努力徒然就乜柒都唔做
浪費左嘅努力又恥笑
成功改變體態嘅又恥笑反正人地做來都係有不良動機咩溝女搞gay乜柒
人地食steriod壓到3-4%體脂先搞到先細jer腎虧
佢地就當舉兩野鐵飲兩殼suppliment就細jer腎虧

班友可能個腦幻想成間醫院都腎虧gym狗求醫
咁你自貼先啦p牌狗
最緊要食夠蛋白質
仇gym撚全面入場就梗架喇
人地覺得自己配點配晒係個腦度架
仇gym排骨仔又有飛機打
樓主死肥毒天氣凍左 記得著返你件毒撚風褸
https://www.researchgate.net/publication/333658068_High-protein_diet_with_renal_hyperfiltration_is_associated_with_rapid_decline_rate_of_renal_function_a_community-based_prospective_cohort_study

搵到篇仇gym排骨寫嘅論文
希望大家個支那腎好過韓國腎
第一次見支那種對自己身體咁有自信
我都好欣慰
一日200g protein 多唔多?
如果目標增肌可以的
因為自己唔肯郁
如果世界上有肯努力嘅人
會對比到自己閪咁撚懶
所以咪her nose is too big
不過條友一個月就出事點都唔關食肉事啦
如果蛋白質係咁毒你日日新聞都有人食肉死啦
呢啲就係製造話題既方法
啲傳媒好撚唔負責任
香港人最唔夠既係蛋白質唔係碳水
條友其實食幾多g一日食到腎虧?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞