30歲肌肉男狂操練 「只吃雞胸肉、高蛋白」 1個月後腎毀了

874 回覆
566 Like 17 Dislike
佢飲唔夠水啫
100kg咁重咪可以
澎湃新聞 你老母
怕練得太壯
如果*2.2 目標90kg都得
一日做一下掌上壓算 費事太大隻
好似細個讀書咁
我知道個答案但特登填錯
費事太高分
我哋連登排骨仔就最Sharp醒喇
https://www.youtube.com/watch?v=CxGRie8EA9w

排骨仔醫生講高蛋白壞話
我發覺好多練大隻嘅人都爆勁多瘡
其實同佢哋嘅飲食習慣有冇關係?
反高蛋白
班研究員一定係唔識營養學出黎柒
科學知識邊夠健身狂熱者專業
奶製品
只吃中國的雞胸肉
咪果D練到一99, 好bulk但唔型唔Lean果隻
提提呢個連登仔以下呢句係你篇論文cap出黎嘅

Modulating a high- protein diet can be used in subjects with normal renal function, especially those with hyperfiltration status.
其實好簡單weight KG x 2.2就係protein intake(g)
ex. 我66KG, x2.2就係145g, 不過我日食150-160g左右, include一日一次protein shake(2 scoops)
A high-protein diet increases the risk of RHF and a rapid renal function decline in the general population. These findings suggest that a high-protein diet has a deleterious effect on renal function in the general population.
點為之high?
咁食幾多carb同fat?
因為我想-body fats同練lean果種, 所以比較低fats同carbs
朝早oatmeal(carbs), 間唔時食greek style yohurt(fats)
咁間唔時都會出去食下飯咁既, 總之做所有野都要sustainable, 同享受咁先持續落去
腎不好別食高蛋白=高蛋白會傷腎
唔算
你理解能力有問題?醫生後面講咩聽唔到?
成班gym狗淨係聽自己想聽到既野 仲柒過班支那人
唉 食碳水就糖尿 食脂肪就高血壓高膽固醇 依家連食蛋白質都會腎病 都係齋飲水算
屌唔係喎 飲水都會中水毒 以後食咩好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞