30歲肌肉男狂操練 「只吃雞胸肉、高蛋白」 1個月後腎毀了

874 回覆
566 Like 17 Dislike
係咪應該諗下生酮果D點算
一袋應該唔止100g
關哩個oo咩事

人地講糖尿,個po講蛋白質同腎虧
連登仔真係

我補充一下館長 係因為keep住高碳水 3-4個鐘食一次 訓左教都要起身食 食夠為止 搞到血糖偏高 有糖尿病前期
睇返佢同peeta 嘅片 都話係依家keep住一餐都係一碗碳水就算 食3餐(無聽錯嘅話)但係佢d蛋白質依然係食好多
唔係主力跑,6分p唔慢喇
人地館長係食碳水太多出事
其實點樣做先可以做到橫紋肌溶解症
Cls咁你喺呢個post留言做乜鳩
完撚全係誤導人
點同呢 佢哋啲蛋白質係光合作用嚟
竟然!? 我仲以為佢身體係全部都perfect,之前有一集running man仲有個醫生話佢嘅身體質素係born to be 朝鮮時代打仗軍人
通常應該要飲幾多的
我純粹笑佢未出事前以為一日六餐無問題
gym狗以為自己叻過醫生嘅例子之一
日日食三殼whey 加三餐雞胸
你條弱智語癌友就咪衝出黎柒啦 你岩先講緊高糖飲食唔係高糖食物
全麥麵包夠高糖(碳水)啦 但佢係低升糖值

1米8食200g完全冇問題 你俾d研究證明下食200g會出咩事先啦柒頭
一日六餐真係冇問題
重點係嗰六餐你食乜
條友一早食到腎虧啦
報導唔極端咩
一下就賴落食雞胸高蛋白出事
自己問醫生咩叫高糖飲食
唔同弱智拗
你繼續食200g蛋白質 加油
自己試過兩次橫紋肌溶解症
其實嗰排唔係操得好勁,唔知點解都係奶嘢
中呢個病嗰陣,肌肉係超級痛同埋會屙血尿
之後睇急症送咗入院,醫生話同飲得水少有好大關係
話其實補充返足夠水分,均衡營養,呢啲問題就會大大減少.
力竭再力竭再力竭一直落去就會
意志力驚人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞