30歲肌肉男狂操練 「只吃雞胸肉、高蛋白」 1個月後腎毀了

874 回覆
566 Like 17 Dislike
原來宜家鬥body fat喇sor 我又真係低過你 now 11%
邊度一般study講1.x=高? 你都未講到
上邊講緊2g/kg 3g/kg喇

一般study指你自己啲broscience?
gym撚真係好易比人trigger
幾正
睇幾條片做下gym就當自己係健康專家

之前見到班gym撚圍爐笑人做有氧越做越瘦就覺得好笑 人地心臟勁過你啦
又話做有氧long term減肥效果唔好

好多膠論 總之真係好好笑
令我決定唔定時trigger下班友唔得
總之依個圈子良銹不齊 健上腦既真係有唔少
弱智仔幾時同你鬥body fat
你件排骨天生有腹肌添
我係問緊14%算唔算skinny fat
咁算唔算呢
知喇知喇 但今次你係比人當小丑笑到面黃果個
下次做多啲準備先黎trigger人喇
That said, a good rule of thumb is if you're a guy somewhere between 10% and 20% body fat or a woman between 20% and 30% body fat, you're not naturally muscular, and you haven't done any strength training in the past year or so (or ever), you're probably skinny fat.
用跑步減肥效果一定唔係好喎,係事實
成班傻仔圍爐有幾難
黎黎去去咪又係個幾條gym撚
拎幾年前既study打飛機
搵個腎科醫生prove me wrong就話你威喇
快過你做gym先
我夠識quote啦柒頭

Skinny-fat bodies carry around 16-25% body fat
一開始係,但齋靠慢跑效率好差,起碼都要跑下interval

利申有做gym有練跑,big 3 400kg, 5k 17mins
Big3 400kg

仲要5k 17 mins

依家未必有400kg了,之前練weighted pull up就好少練deadlift其實好耐無試big3 total, 但squat bp都keep到
跑就肯跑就好快進步
你真係柒到仆街醫生就係你既上帝
醫生專長唔係營養學呀傻系

人地個個攞哂文獻出嚟俾你睇 你就係咁搬龍門
死撐到宜家 你都算連登入面最廢個個
好多人個目標就係咁多 個身體負擔又細

不過你平衡到算fit
高運動量既人多多碳水都食得起
吸收得快對佢地黎講係好事

Eluid kipchoge 直頭砂糖溝茶咁飲
我講緊個腎喎柒頭
你係咪學館長屌醫生唔識嘢踩過界
大家見到班gym狗幾柒

我由頭到尾都係講緊高蛋白腎衰退速度比一般人快
而依樣嘢僅僅係我覆述醫生講既嘢同最近嘅study

已經trigger到班gym撚發癲
又話我devalue蛋白質既作用
無啦啦講咩蛋白質對骨頭好都有
我講個fact出黎 唔知班gym狗點解咁嬲呢
食咁多雞胸肉仲未變女人?
邏輯又廢撚到死 仲係度獻世
醫生咪包埋腎科醫生囉 唔通腎科醫生包埋其他科醫生?最撚柒識野係你啦垃圾
你d邏輯仲正
專科醫生唔熟個腎
健身廢中咪撚獻世啦 咁多個最柒係你
似三項玩家
好撚柒呀大佬 我講既醫生咪指哂所有醫生
你中英文公開試幾多分?
點解食多左蛋白質會提升個filtration rate嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞